Receptes
Deserts no svaigiem augļiem krūzē
SASTĀVDAĻAS:
- Auzu pārslas – 2 ēdamkarotes
- Banāns – 1 gab.
- Saldētas ogas (avenes, zemenes, jāņogas) – 2 – 3 ēdamkarotes
- 1% kefīrs (vai dabiskais jogurts) – 2 ēdamkarotes
- Čia sēklas – 1 ēdamkarote
- Mango – 2 ēdamkarotes
- Granātābols – 1 ēdamkarote
- Zaļās vīnogas
- Tumšās vīnogas
- Svaiga piparmētra
PAGATAVOŠANA:
- Uzvāriet auzu pārslas vai sasmalciniet tās blenderī;
- Atsaldējiet ogas;
- Banānu nomizojiet un saspaidiet kopā ar ogām;
- Sajauciet kefīru ar čia sēklām;
- Nomazgājiet vīnogas, mango sagriežat kubiņos;
- Visas sastāvdaļas liekat krūzē kārtās. Pirmā kārta – auzu pārslas, otrā – banāns ar ogām, trešā – kefīrs ar čia sēklām, ceturtā – zaļās vīnogas, piektā – mango, sestā – tumšās vīnogas.
- Dekorējiet desertu ar granātābola sēklām un svaigas piparmētras lapiņām.