Receptes
Slinkie turku bureki ar malto gaļu un sieru
SASTĀVDAĻAS:
- Plānais lavašs – 1 iepakojums
GAĻAS PILDĪJUMAM:
- maltā gaļa – 500 g
- kartupeļi – 2 – 3 gab.
- sīpols – 1 gab.
- malti melnie pipari
- sāls
MĒRCEI:
- minerālūdens – 500 ml
- olīveļļa – 150 g
- olas – 3 gab.
SIERA PILDĪJUMAM:
- cietais siers – 500 – 600 g
- pētersīļi - 1 buntīte
PAGATVOŠANA:
- Lavašu sagriezt lielos trijstūros. Sīpolu sakapāt un apcept eļļā, pievienot malto gaļu, samaisīt. Pielikt rupji sarīvētus kartupeļus.
- Cept visu līdz gatavībai, piebērt sāli, piparus, ja ir vēlēšanās – sasmalcinātus zaļumus.
- Cieto sieru sarīvēt, sajaukt ar sakapātiem pētersīļiem.
- Ņemt lavaša trijstūri, malā likt gaļas pildījumu, malas saliekt un satīt trubiņā. Tāpat satīt trubiņas ar siera pildījumu.
- Cepamo pannu iesmērēt ar nelielu daudzumu olīveļļas, likt pildītās trubiņas pamīšus ar gaļas un siera pildījumu. Tās likt cieši vienu pie otras.
- Sajaukt sastāvdaļas mērcei un pārliet slinkajiem burekiem. Atstāt, lai mērce ievelkas, apmēram uz stundu. Tad cept cepeškrāsnī 180 grādos.