Slinkie turku bureki ar malto gaļu un sieru

Slinkie turku bureki ar malto gaļu un sieru

SASTĀVDAĻAS:

  • Plānais lavašs – 1 iepakojums

GAĻAS PILDĪJUMAM:

  • maltā gaļa – 500 g
  • kartupeļi – 2 – 3 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • malti melnie pipari
  • sāls

MĒRCEI:

  • minerālūdens – 500 ml
  • olīveļļa – 150 g
  • olas – 3 gab.

SIERA PILDĪJUMAM:

  • cietais siers – 500 – 600 g
  • pētersīļi - 1 buntīte

PAGATVOŠANA:

  • Lavašu sagriezt lielos trijstūros. Sīpolu sakapāt un apcept eļļā, pievienot malto gaļu, samaisīt. Pielikt rupji sarīvētus kartupeļus.
  • Cept visu līdz gatavībai, piebērt sāli, piparus, ja ir vēlēšanās – sasmalcinātus zaļumus.
  • Cieto sieru sarīvēt, sajaukt ar sakapātiem pētersīļiem.
  • Ņemt lavaša trijstūri, malā likt gaļas pildījumu, malas saliekt un satīt trubiņā. Tāpat satīt trubiņas ar siera pildījumu.
  • Cepamo pannu iesmērēt ar nelielu daudzumu olīveļļas, likt pildītās trubiņas pamīšus ar gaļas un siera pildījumu. Tās likt cieši vienu pie otras.
  • Sajaukt sastāvdaļas mērcei un pārliet slinkajiem burekiem. Atstāt, lai mērce ievelkas, apmēram uz stundu. Tad cept cepeškrāsnī 180 grādos.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!