Receptes
Cepeškrāsnī cepta skumbrija
Vienreiz izmēģināju šo recepti, un tagad skumbriju gatavoju tieši tā!
SASTĀVDAĻAS:
- skumbrija – 1 kg
- sīpoli – jo vairāk, jo labāk (man bija apmēram 5 lieli sīpoli)
- majonēze
- kečups
- garšvielas
PAGATAVOŠANA:
- Zivi notīrām, sagriežam gabaliņos.
- Sīpolus nomizojam, sagriežam pusgredzenos.
- Zivi liekam traukā, pieliekam 4 – 5 ēdamkarotes majonēzes un tikpat kečupa, garšvielas. Visu apmaisām.
- Uz cepamās plāts izklājam cepamo papīru un mazliet iesmērējam ar sviestu.
- Uz papīra izliekam zivi, starp tās gabaliņiem liekam sīpolus. Tad liekam zivi cepeškrāsnī, kura uzsildīta līdz 180 grādiem. Cepam apmēram 30 minūtes. Es orientējos pēc sīpoliem, kolīdz tie kļūst mīksti un sulīgi, ēdiens ir gatavs!
LAI LABI GARŠO!