Aprikožu pīrāgs

Aprikožu pīrāgs

Ātri pagatavojams un neparasti garšīgs. Lielisks našķis pie tējas. Lai pagatavotu šo pīrāgu, tiek izmantoti tikai visvienkāršākie produkti, kas noteikti atradīsies katras saimnieces virtuvē. Ieprieciniet savus tuviniekus ar garšīgu kārumu – šī recepte būs īsts atradums. Pīrāga pagatavošana ir vienkārša un neaizņems daudz laika.

SASTĀVDAĻAS:

  • 700 g aprikožu
  • 180 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 10 g cepamā pulvera
  • 500 g kviešu miltu

PAGATVOŠANA:

  • Bļodā ieberam cukuru, pievienojam kausētu sviestu un rūpīgi samaisām.
  • Masā iesitam olas un visu uzputojam ar putojamo slotiņu.
  • Iegūtajā maisījumā iesijājam miltus un pieliekam cepamo pulveri. Visu samaisām, bet nu jau izmantojam plastmasas lāpstiņu.
  • Ņemam cepamo formu un liekam tajā 2/3 gatavās mīklas. Rūpīgi izklājam to ar rokām, veidojam maliņas. Tad ar dakšiņu mīklu sabakstām.
  • Aprikozes noskalojam, izņemam kauliņus un sagriežam. Tad izliekam tās sagatavotajā formā.
  • Atlikušo mīklu liekam uz darba virsmas, apbārstām ar miltiem un izrullējam plānā taisnstūrī. Tad sagriežam to strēmelēs un liekam pa virsu aprikozēm kā pinumu.
  • Liekam cepeškrāsnī 180 grādos un cepam 40 – 45 minūtes. Gatavo pīrāgu atdzesējam un apberam ar pūdercukuru.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!