Zupa ar siera bumbiņām Otrā dienā no zupas vairs nepaliek nekā – lai gan sātīga, tā ir ļoti viegla

Zupa ar siera bumbiņām Otrā dienā no zupas vairs nepaliek nekā – lai gan sātīga, tā ir ļoti viegla

Mana mamma iemācīja, ka silta zupa jāēd katru dienu. Tas ir ļoti vērtīgi. Bet vīrs un bērni pret pirmajiem ēdieniem attiecas vienaldzīgi. Lai pārmānītu ģimeni savā pusē, izdomāju šo vieglo, gandrīz diētisko “Bumbiņzupu”. Tieši tā to sauc manā ģimenē. Diētiskais zupas variants – pagatavots uz ūdens vai dārzeņu buljonā. Sātīgāka tā būs gatavota vistas buljonā ar vārītas vistas gabaliņiem. Bet neatkarīgi no pagatavošanas veida, zupa izdodas nepārspējama!

SASTĀVDAĻAS BULJONAM:

  • 2,5 litri vistas buljona vai ūdens
  • 1 liels sīpols
  • 1 burkāns
  • 5 vidēji kartupeļi
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • zaļumi, sāls, pipari – pēc garšas

SASTĀVDAĻAS SIERA BUMBIŅĀM:

  • 100 g Holandes siera
  • 1 ola
  • 100 – 130 g miltu
  • 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
  • sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Gatavošanu sāciet ar siera bumbiņām. Sieru sarīvējiet uz smalkās rīves, pievienojiet sviestu, miltus, olu un sāli.
  • Iejauciet mīkstu mīklu un uz 30 minūtēm ieliekat ledusskapī.
  • Kamēr mīkla ir ledusskapī, sagriežat kartupeļus, liekat vārošā ūdenī vai buljonā. Pievienojat sāli un piparus.
  • Burkānu un sīpolu sarīvējiet un mazliet apcepat augu eļļā. Tad pievienojiet zupai.
  • Tad izņemat no ledusskapja mīklu un veidojiet nelielas bumbiņas. Ja izveidosiet pārāk lielas, tās neizvārīsies.
  • Pa vienai liekat buljonā, samaisiet un vāriet vēl 5 – 10 minūtes (līdz bumbiņas gatavas).
  • Kad bumbiņas būs gatavas, pievienojiet sakapātus zaļumus un nogriežat uguni. Lejat gardo zupu šķīvī un sauciet ģimeni pusdienās!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt