Zaļā gaspačo zupa

Zaļā gaspačo zupa

Pretēji klasiski sarkanajai gaspačo zupai, kuru gatavo no tomātiem, šo zupu gatavo no zaļajiem dārzeņiem, tāpēc tā iegūst neparasti zaļu krāsu.

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigi gurķi (nomizoti un sagriezti kubiņos) – 2 glāzes
  • romiešu salāti (sakapāti) – 1 glāze
  • svaigi pētersīļi (smalki sakapāti) – 1/3 glāzes
  • svaiga piparmētra ( smalki sakapāta) – 0,25 glāzes
  • zaļie lociņi (sakapāti) – 3 gab.
  • ķiploks (sasmalcināts) – 1 daiviņa
  • halapenjo pipars (sasmalcināts) – 1 gab.
  • pirmā spieduma olīveļļa – 3 ēdamkarotes
  • citrona sula – 3 ēdamkarotes
  • baltmaize bez garozas (sagriezta kubiņos) – 8 šķēles
  • ūdens – 1,25 glāzes
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • dzeltenie tomāti (sagriezti kubiņos) – pasniegšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Virtuves kombaina traukā vai blenderī liekat svaigos gurķus, salātus, pētersīļus, piparmētru, lociņus, ķiploku, halapenjo piparu. Pievienojiet olīveļļu un citrona sulu. Visu smalciniet pulsējošā režīmā 30 sekundes.
  • Sasmalcinātajiem dārzeņiem pievienojiet maizi un ļaujiet pastāvēt pāris minūtes. Tad samaliet to blenderī pulsējošā režīmā. Pievienojiet ūdeni, līdz zupa iegūst jums vēlamo konsistenci. Pieliekat sāli un piparus pēc garšas.
  • Zaļo gaspačo pasniedzat šķīvjos atdzesētu. Pirms pasniegšanas katrā šķīvī liekat dzeltenos tomātus un uzlejiet pirmā spieduma olīveļļu.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!