Receptes
Zaļā gaspačo zupa
Pretēji klasiski sarkanajai gaspačo zupai, kuru gatavo no tomātiem, šo zupu gatavo no zaļajiem dārzeņiem, tāpēc tā iegūst neparasti zaļu krāsu.
SASTĀVDAĻAS:
- svaigi gurķi (nomizoti un sagriezti kubiņos) – 2 glāzes
- romiešu salāti (sakapāti) – 1 glāze
- svaigi pētersīļi (smalki sakapāti) – 1/3 glāzes
- svaiga piparmētra ( smalki sakapāta) – 0,25 glāzes
- zaļie lociņi (sakapāti) – 3 gab.
- ķiploks (sasmalcināts) – 1 daiviņa
- halapenjo pipars (sasmalcināts) – 1 gab.
- pirmā spieduma olīveļļa – 3 ēdamkarotes
- citrona sula – 3 ēdamkarotes
- baltmaize bez garozas (sagriezta kubiņos) – 8 šķēles
- ūdens – 1,25 glāzes
- sāls – pēc garšas
- malti melnie pipari – pēc garšas
- dzeltenie tomāti (sagriezti kubiņos) – pasniegšanai
PAGATAVOŠANA:
- Virtuves kombaina traukā vai blenderī liekat svaigos gurķus, salātus, pētersīļus, piparmētru, lociņus, ķiploku, halapenjo piparu. Pievienojiet olīveļļu un citrona sulu. Visu smalciniet pulsējošā režīmā 30 sekundes.
- Sasmalcinātajiem dārzeņiem pievienojiet maizi un ļaujiet pastāvēt pāris minūtes. Tad samaliet to blenderī pulsējošā režīmā. Pievienojiet ūdeni, līdz zupa iegūst jums vēlamo konsistenci. Pieliekat sāli un piparus pēc garšas.
- Zaļo gaspačo pasniedzat šķīvjos atdzesētu. Pirms pasniegšanas katrā šķīvī liekat dzeltenos tomātus un uzlejiet pirmā spieduma olīveļļu.
LAI LABI GARŠO!