Receptes
Vistas zupa beļģu gaumē
Tradicionālā zupa, ko gatavo Flandrijā, tiek vārīta no zivīm. Recepte ar vistas gaļu ir kļuvusi populāra salīdzinoši nesen.
SASTĀVDAĻAS:
- cālis – 1 gab.
- vistas buljons – 2 glāzes
- saldais krējums 22% - 200 ml
- nelieli kartupelīši – 6 – 8 gab.
- burkāns – 1 gab.
- olas dzeltenums – 1 gab.
- neliela selerija – 1 gab.
- puravs – 1 gab.
- sviests
- malti melnie pipari
- melnie pipari graudiņos
- lauru lapa
- sāls
PAGATAVOŠANA:
- Puravu sagriezt pusgredzenos, seleriju un burkānu – plānos salmiņos, kartupeļus nomizot.
- Katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu. Apcept dārzeņus līdz gatavībai apmēram desmit minūtes.
- Likt katlā cāli, apcept.
- Kaltā pieliet jau iepriekš izvārīto buljonu, pielikt kartupeļus, melnos piparus graudiņos un lauru lapu.
- Zupu uzvārīt un karsēt uz lēnas uguns apmēram pusstundu. Vistai jābūt mīkstai.
- Tad to izņemt no katla un gaļu atdalīt no kauliem.
- Atsevišķi sakult olas dzeltenumu ar saldo krējumu, pievienot karsto buljonu, ātri samaisīt.
- Šo maisījumu ieliet zupā, ātri samaisīt, pielikt sāli, piparus. Gaļu likt atpakaļ zupā, vēlreiz uzkarsēt, bet neuzvārīt.
- Zupu pasniegt ar baltmaizes grauzdiņiem un sakapātiem zaļumiem.
LAI LABI GARŠO!