Vistas zupa beļģu gaumē

Vistas zupa beļģu gaumē

Tradicionālā zupa, ko gatavo Flandrijā, tiek vārīta no zivīm. Recepte ar vistas gaļu ir kļuvusi populāra salīdzinoši nesen.

SASTĀVDAĻAS:

  • cālis – 1 gab.
  • vistas buljons – 2 glāzes
  • saldais krējums 22% - 200 ml
  • nelieli kartupelīši – 6 – 8 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • neliela selerija – 1 gab.
  • puravs – 1 gab.
  • sviests
  • malti melnie pipari
  • melnie pipari graudiņos
  • lauru lapa
  • sāls

PAGATAVOŠANA:

  • Puravu sagriezt pusgredzenos, seleriju un burkānu – plānos salmiņos, kartupeļus nomizot.
  • Katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu. Apcept dārzeņus līdz gatavībai apmēram desmit minūtes.
  • Likt katlā cāli, apcept.
  • Kaltā pieliet jau iepriekš izvārīto buljonu, pielikt kartupeļus, melnos piparus graudiņos un lauru lapu.
  • Zupu uzvārīt un karsēt uz lēnas uguns apmēram pusstundu. Vistai jābūt mīkstai.
  • Tad to izņemt no katla un gaļu atdalīt no kauliem.
  • Atsevišķi sakult olas dzeltenumu ar saldo krējumu, pievienot karsto buljonu, ātri samaisīt.
  • Šo maisījumu ieliet zupā, ātri samaisīt, pielikt sāli, piparus. Gaļu likt atpakaļ zupā, vēlreiz uzkarsēt, bet neuzvārīt.
  • Zupu pasniegt ar baltmaizes grauzdiņiem un sakapātiem zaļumiem.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!