Tomāti ziemai kraukšķīgos kāpostos: bez vārīšanas, bez sterilizācijas, un gatavošana ļoti vienkārša

Tomāti ziemai kraukšķīgos kāpostos: bez vārīšanas, bez sterilizācijas, un gatavošana ļoti vienkārša

Sastāvdaļas 3 litriem:

  • Kāposti - 1 galva
  • Plūmju tomāti - apmēram 1,5 kg.
  • Sīpols - 1 gab.
  • saldie pipari - 1 gab.
  • asie pipari - 1 gab.
  • Pētersīļi
  • Dilles

Katrai burkai:

  • Lauru lapa - 1 gab.
  • smaržīgie pipari - 3 gab.
  • Melnie piparu graudi - 5 gab.

Marināde uz 1,5 litriem. ūdens:

  • Sāls - 2 ēdamkarotes
  • Cukurs - 4 ēdamkarotes
  • Etiķis 9% - 4 ēdamkarotes

Pagatavošana:

1. Tīrās burkās liek lauru lapas, smaržīgos piparus, melnos piparus un asos čili piparus. Pēc tam nedaudz saldo paprikas strēmelīšu, sīpolu gredzenu un diļļu un pētersīļu ķekarus.

2. Tad izklājam kārtiņu sasmalcinātu kāpostu un labi sablīvējam.

3. Tālāk liekam tomātus, izdarot vairākas caurduršanas pie kāta. Pēc tam, kad mēs atkārtojam kāpostu kārtu, tomātu kārtu un virsū pievienojam vēl dažas saldo piparu sloksnes un apkaisa ar kāpostiem.

4. Burkas piepilda ar verdošu ūdeni, pārklāj ar vākiem un atstāj uz 15-20 minūtēm.

5. Pēc 15 minūtēm pannā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, uzliek uz plīts, uzvāra un vāra 2-3 minūtes.

6. Pēc tam ielej 9% etiķi, samaisa, vāra tieši 1 minūti un noņem no uguns.

7. Burkas piepilda ar karstu marinādi līdz pašai augšai, aiztaisa vākus, burkas apgriež otrādi, ietin dvieļi un ļauj pilnībā atdzist.

Pēc atdzesēšanas burkas novietojiet uzglabāšanai pagrabā vai ledusskapī.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!