Receptes
Šokolādes pankūkas ar biezpienu
Ļoti garšīgas, ar maigu pildījumu, pankūciņas šokolādes krāsā ļoti neparasti un oriģināli izskatīsies uz jūsu brokastu galda. Bērniem tās noteikti garšos un vienkāršā pagatavošana ļaus pankūkas pagatavot kopā ar viņiem.
SASTĀVDAĻAS:
MĪKLAI:
- olas – 3 gab.
- piens – 2 glāzes
- milti – 2 glāzes
- kakao – 2 ēdamkarotes
- cukurs – 1 ēdamkarote
- cepamais pulveris – 1 paciņa
- augu eļļa
- žāvētas aprikozes
- sāls
PILDĪJUMAM:
- biezpiens – 400 g
- rozīnes – 100 g
- cukurs – 2 ēdamkarotes
PAGATAVOŠANA:
- Ar mikseri saputot olas ar cukuru, pielikt sāli, pieliet pienu. Atsevišķi traukā bērt izsijātus miltus, pielikt cepamo pulveri un kakao. Sausās sastāvdaļas pakāpeniski piebērt olu – cukura masai, putojot ar mikseri. Pēc konsistences mīkla būs kā šķidrs krējums. Kārtīgi uzkarsēt pannu, ieliet mazliet augu eļļu. Uzliet uz pannas porciju mīklas un cept no abām pusēm. Gatavās pankūkas atdzesēt.
- Pildījumam iemērkt rozīnes, tad ūdeni noliet un rozīnes nosusināt. Tad sajaukt ar biezpienu un cukuru. Katrā pankūkā likt nedaudz pildījuma, sarullēt un likt tās glītā kaudzītē. Šokolādes pankūkas var satīt kaut kā īpaši, piemēram, kā konfektes. Tad galos var uzlikt žāvētu aprikožu “gredzenus”.
LAI LABI GARŠO!