Šokolādes – medus torte ar krējuma krēmu “Spartaks”

Šokolādes – medus torte ar krējuma krēmu “Spartaks”

Piedāvājam jums ļoti garšīgas medus tortes recepti. Tā burtiski kūst mutē. Šo torti gribēsiet gatavot atkal un atkal un jūsu tuvinieki būs kā bez prāta tās dēļ. Šokolādes pamatne un krējuma krēms – neparasti garšīgs savienojums.

SASTĀVDAĻAS:

  • kakao apbārstīšanai

MEDUS PAMATNĒM:

  • olas – 3 gab
  • sāls – 0,5 tējkarotes
  • cukurs – 260 g
  • medus – 3 ēdamkarotes
  • kakao – 3 ēdamkarotes
  • sviests – 120 g
  • soda – 1,5 tējkarotes
  • kviešu milti – 350 g

KRĒMAM:

  • piens – 0,3l
  • ola – 1 gab
  • kartupeļu ciete – 40 g
  • cukurs – 230 g
  • sviests – 80 g
  • skābais krējums – 100 g
  • saldais krējums – 250 ml

PAGATAVOŠANA:

  • Nelielā katliņā ar biezu dibenu iesitam olas, pievienojam sāli un cukuru. Visu samaisām viendabīgā masā. Tad pieberam kakao un pieliekam medu. Atkal visu samaisām. Tad masā liekam sviestu un katliņu liekam uz uguns.
  • Karsējam masu uz lēnas uguns, visu laiku maisām, līdz cukurs un sviests pilnībā izkusuši. Masu uzvārām un noņemam no uguns.
  • Masā ieberam sodu un izmaisām. Tad pievienojam izsijātus miltus un no sākuma samaisām ar putojamo slotiņu vai lāpstiņu, tad mīklu liekam uz darba virsmas, kas apbērta ar miltiem. Mīksto un elastīgo mīklu turpinām jaukt ar rokām.
  • Gatavo mīklu izveltnējam desiņā un to sadalām sešās daļās. Katru daļu saviļājam bumbiņā un ietinam pārtikas plēvē. Liekam ledusskapī.
  • Gatavojam krēmu. Bļodiņā iesitam olu, pieliekam sāli, cukuru un kartupeļu cieti. Samaisām viendabīgā masā.
  • Katliņā lejam pienu, liekam uz plīts un uzvārām. Tad lēnām pievienojam olu masu, visu laiku maisām. Gatavo masu pārlejam citā katliņā, pieliekam krējumu un masu vārām uz vidējas uguns līdz masa sāk biezēt. Neaizmirstam visu laiku maisīt.
  • Gatavajā masā liekam sviestu un rūpīgi samaisām. Iegūto krēmu atdzesējam.
  • Izņemam mīklas bumbiņas no ledusskapja, izrullējam, izgriežam vajadzīgajā diametrā, piemēram, 20 cm.
  • Sadurstām ar dakšiņu. Mīklu var uzreiz izrullēt uz cepamā papīra.
  • Izrullēto mīklas plātni liekam cepeškrāsnī un cepam 180 grādos 7 – 8 minūtes. Tāpat izcepam arī pārējās plātnes.
  • Gatavās plātnes izliekam atdzist. Atgriezumus saveļam bumbā un arī izrullējam. No tiem iznāks vēl viena vai divas mīklas plātnes. Tās arī izcepam.
  • Saldo krējumu saputojam stingrās putās. Vārīto krēmu arī mazliet uzputojam ar mikseri. Samaisām šīs divas masas.
  • Liekam kopā torti. Liekam plātnes uz plātnes, pa vidu smērējot krēmu. Ar krēmu apsmērējam malas un virsu.
  • Torti liekam ledusskapī uz vairākām stundām.
  • Pirms pasniegšanas torti apberam ar kakao.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!