Receptes
Šokolādes desa bez cukura
SASTĀVDAĻAS:
- 250 g cepumu
- 250 g sviesta vai margarīna
- 3 – 4 ēdamkarotes kakao
PAGATAVOŠANA:
- Cepumus sasmalcināt.
- Katliņā likt sviestu vai margarīnu un kausēt uz vidējas uguns.
- Izkausētajā sviestā (margarīnā) likt kakao pulveri. Visu rūpīgi izmaisīt, līdz kakao pilnībā izkusis.
- Kakao masā bērt sasmalcinātos cepumus, rūpīgi samaisīt, noņemt no uguns, ļaut atdzist.
- Sagatavoto produktu likt folijā un satīt desas formā.
- Foliju likt pārtikas maisā un tad saldētavā uz 2 – 3 stundām.
- P.S. Šokolādes desa, kas pagatavota no cukura nebūs tik salda, kā klasiskā, bet pateicoties cepumu saldumam, tā nebūt nebūs sliktāka.
- Ja desas pagatavošanai izmantojat sviestu, tad liekat to saldētavā uz 1,5 stundām un tas uz divām stundām ledusskapī. Sviests saldētavā sasalst ātrāk un desu būs grūtāk sagriezt.
LAI LABI GARŠO!