Saldās bulciņas

Saldās bulciņas

SASTĀVDAĻAS:

  • milti – 500 g
  • piens – 200 ml
  • ūdens – 200 ml
  • augu eļļa – 150 ml
  • sviests – 20 g
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • melnās ķimenes – 1 ēdamkarote
  • sausais raugs – 3 tējkarotes
  • cukurs – 2 tējkarotes
  • sāls – 1/3 tējkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Siltu pienu un ūdeni ieliet bļodā, samaisīt ar sauso raugu, cukuru un sāli. Ļaut mazliet pastāvēt. Tad pieliet augu eļļu, samaisīt, pievienot izsijātus miltus. Iemaisīt tos. Mīklu apsegt ar kokvilnas dvieli un ļaut stundu pastāvēt.
  • Kad mīkla būs apjomā pieaugusi divas reizes, izlikt to uz galda. Maliet apmīcīt un sadalīt deviņās daļās. Katru savelt apaļā bumbā un tad izveidot pabiezus plāceņus. Sasmērēt ar mīkstu sviestu un savelt ruletē.
  • Katru ruleti satīt un sasiet mezglā. Izveidotās bulciņas likt uz cepamās pannas un atstāt uz 15 minūtēm, lai vēl mazliet paceļas. Katru bulciņu apsmērēt ar olas dzeltenumu un apbārstīt ar melnajām ķimenēm.
  • Likt cepties 20 minūtes 180 grādos. Pasniegt siltas.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!