Salāti ar sieru un riekstiem

Salāti ar sieru un riekstiem

Lai cik skumji nebūtu to atzīt, bet pat visgaršīgākie un iecienītākie ēdieni ar laiku mēdz apnikt. Pat visgaršīgākie salāti no vissvaigākajiem dārzeņiem, kas aizdarīti ar eļļu vai krējumu, dažreiz šķiet pārlieku vienkārši un pierasti. Lai padarītu savu ēdienkarti daudzveidīgāku, iesakām jums regulāri izmēģināt kādu jaunu recepti. Esam pārliecināti, ka nevarēsiet atturēties no šiem svaigajiem un apetīti rosinošajiem salātiem. Neparasts spilgtu sastāvdaļu savienojums, aromātisks aizdars un skaists izskats, tas viss harmoniski savienots šajā uzkodā. Pamēģiniet tos pagatavot nākamajās brīvdienās, un būsiet patīkami pārsteigts.

SASTĀVDAĻAS:

  • siers ar pelējumu – 100 g
  • valrieksti – 50 g
  • pētersīļi – 1 saišķītis
  • ābolu etiķis –5 tējkarotes
  • sāls - 1 tējkarote
  • Dižonas sinepes – 1 tējkarote
  • kivi – 2 gab.
  • sīpols – 0,5 gab.
  • salātu lapas – 1 podiņš
  • cukurs – 1 ēdamkarote
  • olīveļļa – 3 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Nomizojiet un sagriežat sīpolu, iemarinējiet to sāls, cukura un etiķa maisījumā.
  • Mazos kubiņos sagriežat sieru, nomizojiet un sagriežat kivi.
  • Noskalojiet un nosusiniet salātu lapas, sapluciniet tās. Sakapājiet pētersīļus un valriekstus. Visas sastāvdaļas liekat lēzenā šķīvī vai salātu traukā.
  • Lai pagatavotu mērci, sajauciet sinepes, olīveļļu un 1 – 2 ēdamkarotes no sīpolu marinādes.
  • Ar šo mērci pārlejiet salātus, bet sastāvdaļas nesamaisiet, lai siera gabaliņi neizjuktu.
  • Salātiem varat pievienot saldu bumbieri un mazliet medus, graša kļūs vēl bagātīgāka.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!