Receptes
Salāti ar ceptiem šampinjoniem
Šo salātu garša patiešām pārsteigs jūs! Ļoti garšīgs vārītas vistas un ceptu šampinjonu ar sīpoliem salikums, bet korejiešu burkāni piedos tiem asumiņu un izteiksmīgu garšu. Šie salāti labi iederēsies gan uz svētku galda, gan ģimenes vakariņām.
SASTĀVDAĻAS:
- šampinjoni – 300 g
- sīpoli – 200 g
- vistas fileja – 500 g
- korejiešu burkāni – 150 g
- gurķi – 150 g
- zaļumi – 30 g
- augu eļļa – 2 ēdamkarotes
- sāls – 0,5 tējkarotes
- majonēze – 200 g
PAGATAVOŠANA:
- Vistas fileju izvārām ( ūdenim varat pievienot mazliet sāls un pielikt lauru lapu). Jāvāra apmēram 50 minūtes.
- Šampinjonus noskalojam un sagriežam šķēlītēs.
- Sīpolu nomizojam un sagriežam ceturtdaļgredzenos. Sagrieztās sēnes un sīpolus liekam uz pannas, lejam virsū augu eļļu un cepam sākumā uz lielas uguns (apmēram piecas minūtes), tad uzberam sāli, samaisām un samazinām uguni.
- Liekam pannai vāku un sautējam šampinjonus vēl desmit minūtes. Tad uguni nogriežam un ļaujam sēnēm un sīpoliem mazliet atdzist.
- Gurķus nomizojam un sarīvējam uz rupjās rīves salmiņos, lai būtu tādi paši, kā korejiešu burkāni.
- Vārīto vistas fileju sagriežam nelielos gabaliņos. Zaļumus sakapājam. Ņemam lēzenu šķīvi un uz tā uzzīmējam majonēzes restīti. Tad liekam ceptos šampinjonus ar sīpoliem.
- Uz šampinjoniem liekam vistas fileju. Atkal uzzīmējam majonēzes restīti. Tad liekam korejiešu burkānus un gurķus.
- Uz gurķiem uzklājam majonēzi. Nobeigumā dāsni pārberam zaļumus un salāti ir gatavi. Tos varat pasniegt kā piedevu pamatēdienam vai arī kā patstāvīgu ēdienu.
LAI LABI GARŠO!