Rabarberu vīns

Rabarberu vīns

SASTĀVDAĻAS:

  • 8 kg rabarberi
  • 5 kg cukurs
  • 300 g rozīnes

PAGTAVOŠANA:

  • Līdz Jāņiem, savāc 8 kg rabarberus, sagriez 3-5cm garos gabaliņos un visu sasaldē.
  • Sasaldētos rabarberus liek misas mucā, uzber tiem 5kg cukura, 300g rozīnes, un atstāj uz nakti lai atkūst. Nākamajā dienā uz rabarberiem lej 2 spaiņus laba verdoša ūdens, pagaida lai atdziest līdz istabas temperatūrai un pievieno vīna raugu, labi noderēs šampānieša vai kāds cits gaišo vīnu raugs. Mucai uzliek vāku vai audumu.
  • Atstāj raudzēties istabas temperatūrā uz kādu nedēļu, katru dienu misu apmaisa.
  • Pēc nedēļas misu spiež spiedē vai caur caurduri/lupatu/marli... un pilda 25l stikla pudelē gandrīz pilnu, iztrūkstošo tilpumu piepilda ar aukstu ūdeni. Pudelei liek hidroslēdzi un pudeli notievto pavēsā istabā.
  • Pēc mēneša rūgšana jau būs mitējusies un vīnu pārlej. Uzliek atkal hidroslēdzi un liek pagrabā.
  • Pēc pusgada vīnu jau var garšot un pildīt pudelēs. Vīns garšo pēc rabarberiem, tāds ļoti svaigs un nedaudz dzirkstīgs, tāds kā šardonē. Šis vīns mēdz mainīt garšu, šad tad tas ir ļoti rūgts, tad vajag to vēl noturēt, pēc neilga laiciņa tas būs perfekts.

Priekā!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt