Pīrāgs ar mandarīniem

Pīrāgs ar mandarīniem

Varētu likties, ka mandarīnu tirgotāji pelna tikai no decembra līdz februārim. Stādieties priekšā, cik daudz šo saldi skābo citrusaugļu tiek apēsts no Ziemassvētkiem līdz Vecgada vakaram. Un pārsvarā jau svaigā veidā. Taču tos lieliski var izmantot dažādu kulinārijas izstrādājumu pagatavošanā. Tātad, šodien jūsu uzmanībai piedāvājam pīrāgu ar mandarīniem!

SASTĀVDAĻAS:

  • kviešu milti – 200 g
  • cukurs – 150 g
  • mandarīni – 4 gab.
  • eļļa – 80 g
  • olas – 2 gab.
  • ābols – 1 gab.
  • cepamais pulveris – 16 g

PAGATAVOŠANA:

  • Mandarīnus rūpīgi noskalot tekošā ūdenī. Kopā ar visu miziņu sagriezt gabaliņos, izņemt sēkliņas.
  • Ar mikseri saputot olas ar cukuru, līdz veidojas apjomīgas putas. Turpinot putot, pievienot eļļu un mandarīnu gabaliņus.
  • Atsevišķā traukā izsijāt miltus un pievienot tos olu masai, turpinot putot. Tad mīklai pievienot iepriekš nomazgātu, nomizotu un kubiņos sagrieztu ābolu.
  • Kā pēdējo piebērt cepamo pulveri. Visu samaisīt ar dakšiņu. Cepamajā formā (diametrs 22 cm) ieklāt cepamo papīru, iesmērēt ar eļļu un izbārstīt ar cukuru.
  • Liet formā mīklu un likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem 30 – 40 minūtes. Gatavību pārbaudīt ar zobu bakstāmo kociņu.
  • Piekritīsiet, šis pīrāgs neprasa daudz laika un pūļu, taču rezultāts būs tiešām lielisks! Noteikti izmēģiniet jau šajos svētkos!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!