Receptes
Pasta ar liellopu
SASTĀVDAĻAS:
- 450 grami liellopa mīkstuma
- divas ķiploka daiviņas
- pusotra ēdamkarote rīvēta ingvera
- pusīte čili
- divas ēdamkarotes sezama eļļas
- divas ēdamkarotes kukurūzas cietes
- puslitrs buljona
- pusglāze Hoi Sin mērces
- divas ēdamkarotes sojas mērces
- lociņi
- pasta tagliatelle
PAGTAVOŠANA:
- Vispirms pagatavo pastu, sekojot instrukcijai, kas rakstīta uz paciņas. Kamēr gatavosies mērce, tai nekas slikts nenotiks.
- Izspiež ķiploku caur ķiplokspiedi, sasmalcina čili un sarīvē ingveru.
- Liellopa gaļu sagriež strēmelītēs.
- Pannā sakarsē eļļu un aši apcep ķiploku, čili un ingveru.
- Pievieno gaļu un apcep. Pielej buljonu un sautē, kamēr mīksts. Es šoreiz izmantoju eko buljona kubiņu. Visdrīzāk, kad gaļa būs mīksta, aptuveni puse buljona būs izgarojusi.
- Kukurūzas cieti iemaisa nelielā daudzumā auksta ūdens vai buljona un iemaisa mērcē. Pievieno Hoi Sin un sojas mērci. Maisot sagaida, kamēr sabiezē.
- Mērcē iemaisa pastu un apber ar smalki sagrieztiem lociņiem.
- Liek šķīvjos un pasniedz pusdienotājiem.
AVOTS: uwagatavo.wordpress.com