Receptes
Pasta ar boloņas mērci

Šī ir lieliska recepte- spageti ar bagātīgu gaļas mērci. Pasniedziet ar sarīvētu parmezānu.
SASTĀVAĻAS:
- 300-400gr. maltās gaļas(pārsvarā izmanto liellopa, bet katram jau gaumes dažādākas)
- 5tomāti
- 6 ēd. k. tomātu mērces
- 1 vidēji liels sīpols
- 2-3 ķiploku daiviņas
- 3 ēd.k. sarkanvīns
- garšvielas
- parmezan siers
PAGATAVOŠANA:
- Smalki sasmalciniet visus dārzeņus un cepiet uz lielas pannas kamēr mīksti, apmēram 10 minūtes.
- Pievienojiet malto gaļu un cepiet, nepārtraukti maisot, līdz gaļa iegūst zeltainu krāsu. Pievienojiet sasmalcinātus tomātus un lauru lapu. Pievienojiet garšvielas, sāli un piparus.
- Samaziniet uguni un uzlieciet vāku. Ļaujiet mērcei gatavoties uz lēnas uguns apmēram 1,5 stundas. Laiku pa laikam apmaisiet.
- Pievienojiet nedaudz piedevu, līdz esat apmierināti ar asumu un garšām.
- Pagatavojiet spageti saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pasniedziet ar sarīvētu parmezānu.