Pasta ar boloņas mērci

Pasta ar boloņas mērci

Šī ir lieliska recepte- spageti ar bagātīgu gaļas mērci. Pasniedziet ar sarīvētu parmezānu.

SASTĀVAĻAS:

  • 300-400gr. maltās gaļas(pārsvarā izmanto liellopa, bet katram jau gaumes dažādākas)
  • 5tomāti
  • 6 ēd. k. tomātu mērces
  • 1 vidēji liels sīpols
  • 2-3 ķiploku daiviņas
  • 3 ēd.k. sarkanvīns
  • garšvielas
  • parmezan siers

PAGATAVOŠANA:

  • Smalki sasmalciniet visus dārzeņus un cepiet uz lielas pannas kamēr mīksti, apmēram 10 minūtes.
  • Pievienojiet malto gaļu un cepiet, nepārtraukti maisot, līdz gaļa iegūst zeltainu krāsu. Pievienojiet sasmalcinātus tomātus un lauru lapu. Pievienojiet garšvielas, sāli un piparus.
  • Samaziniet uguni un uzlieciet vāku. Ļaujiet mērcei gatavoties uz lēnas uguns apmēram 1,5 stundas. Laiku pa laikam apmaisiet.
  • Pievienojiet nedaudz piedevu, līdz esat apmierināti ar asumu un garšām.
  • Pagatavojiet spageti saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pasniedziet ar sarīvētu parmezānu.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!