Nesen sāku pirkt parasto pitas maizi: parādu, ko no tās gatavoju (vienkārša recepte garšīgiem un neparastiem konditorejas izstrādājumiem)
Sastāvdaļas:
- Lavašs- 2 gab. (200g)
- Maltā gala - 500 g.
- Sīpols - 1 gab.
- Zaļumi, sāls, pipari - pēc vēlēšanās un garšas
- Siers - 100-130 g
- Korejiešu stila burkāni (vai jebkurš cits pildījums) - 300 g
- Majonēze - 3 ēdamk.
- Olas - 3 gab.
- Eļļa - veidnes ieeļļošanai
Pagatavošana:
Paņemu 2 parastās pitas maizes loksnes. Ar to pietiek veselam, lielam pīrāgam. Katru pitas maizes loksni es sagriezu divās daļās, kopā četras pitas maizes loksnes.
Es gatavoju pīrāgu ar diviem pildījumiem uzreiz: tas ir garšīgāks un izskatās daudz interesantāk, raksta beigās skatiet gatavā pīrāga fotoattēlu.
Pirmais pildījums: maltajā gaļā (man ir vista un liellopa gaļa) pievienoju sīpolu, zaļumus, sāli un piparus sulīgumam, visu sajauc.
Otrais pildījums: burkāni korejiešu gaumē.
Pildījumam var ņemt arī ar sīpoliem apceptu ķirbi; sēnes ar sīpoliem, sieru. Var pievienot arī biezpienu ar augļiem. Daudz pildījumu iespēju! Rakstiet savas idejas komentāros.
Saliekam pīrāgu: uz pitas maizes uzsmērēju nedaudz mazāk par pusi maltās gaļas un sarullēju.
Es pārlieku pitas rullīti cepšanas traukā (iepriekš to ieeļļojot sviestu). Es taisu tādu pašu rullīti. Rezultātā sanāca tāds ovāls, kas pildīts ar malto gaļu.
Otro rullīti veidojam jau ar korejiešu burkānu pildījumu.
Tad atkal liekam cepamtraukā pie maltās gaļas rullīti.
Svarīgi! Nelieciet rullīšus pārāk cieši vienu pie otra.
Tagad taisīsim pildījumu pīrāgam, to vajadzētu pievienot starp rullīšiem, tad pīrāgs lieliski saglabās formu un nekas neizjuks.
Tad traukā iesitu olas un pievienoju majonēzi.
Ja vēlas, var pievienot vēl nedaudz siera (pietiek ar 100 gramiem).
Visu samaisa un pārlej rullīšiem.
Gatavoju cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, 30 minūtes.
Pa to laiku gatavošu mērci: sajaucu majonēzi, sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus.