Mājās pagatavotas bagetes

Mājās pagatavotas bagetes

Franču bagete – gara plāna maize ar kraukšķīgu garoziņu un patīkamu mīkstumu iekšpusē. Tradicionāli to gatavo no četrām sastāvdaļām – kviešu miltiem, rauga, sāls un ūdens. Izdodas lieliska netrekna maizīte, kuru varat ēst savas ierastās maizes vietā. Mīklu bagetei labāk iejaukt iepriekšējā vakarā, lai no rīt brokastu galdā varat celt siltu un garšīgu bageti. Parasti to ēd, laužot ar rokām, jo garoziņu ir grūti sagriezt. Taču ja gribat bageti izmantot kā pamatu sviestmaizēm, tad labāk to pārgriezt gareniski, lai saglabātu mīkstuma struktūru.

SASTĀVDAĻAS:

  • kviešu milti – 470 g
  • sausais raugs – 0,5 ēdamkarotes
  • sāls – 2 tējkarotes
  • ūdens – 375 ml

PAGATAVOŠANA:

Lielā bļodā sajaukt izsijātus miltus, sāli un sauso raugu. Pieliet 375 ml silta ūdens un ar karoti samaisīt viendabīgā masā. Trauku apsegt ar dvieli un atstāt istabas temperatūrā uz nakti. No rīta sagatavot darba virsmu, apberot to ar miltiem. Izlikt mīklu, izstiept un salikt aploksnes veidā. Apgriezt ar “šuvi” uz leju, apsegt un atstāt vēl uz 40 minūtēm. Pēc noteiktā laika sadalīt mīklu trīs daļās, katru sarullēt un mazliet izstiept. Cepamo plāti izklāt ar cepamo papīru, uz tā likt sarullētās maizītes. Ļaut tām pastāvēt vēl 15 minūtes. Pa to laiku uzkarsēt cepeškrāsni līdz 250 grādiem. Bagetes cept 12 – 15 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesēt uz restēm. Pasniegt ar sviestu, ievārījumu vai kādu mērcīti.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!