Ļoti maigs ābolu pīrāgs – pagatavots no pieejamiem produktiem un pasniegts neparastā veidā
Maigs, skaists un vienkārši pagatavojams ābolu pīrāgs – tas ātri vien kļūs par jūsu ģimenes iecienītāko gardumu. Nepieciešamie produkti, rēķinot, ka cepamās formas diametrs ir 30 cm:
SASTĀVDAĻAS:
- 2 glāzes skābā krējuma
- 1,5 – 2 glāzes cukura
- 2 glāzes miltu
- 2 olas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura
- Kanēlis un pūdercukurs – pēc izvēles
- daži āboli
- mazliet eļļas vai sviesta formas iesmērēšanai
PAGATAVOŠANA:
Sajaucam krējumu ar olām, izmantojot putojamo slotiņu. Pievienojam cukuru un vēlreiz rūpīgi visu saputojam.
Divos piegājienos pieliekam miltus ar cepamo pulveri, maisām, līdz vairs nav neviena kunkulīša. Pēc konsistences jāsanāk tādai kā pankūku mīklai.
Sagatavojam ābolus – izņemam serdi un sagriežam plānās šķēlītēs. Nemizojam!
Mīklu lejam ar eļļu vai sviestu izsmērētā formā un vienmērīgi izlīdzinām.
Pa virsu kārtojam ābolus – šķēlītes liekam vertikāli, cieši vienu pie otras, pa apli, sākot no formas malas, un līdz vidum. Ja ir vēlēšanās, pārkaisām kanēli un cukuru.
Pīrāgu liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepam apmēram 40 – 50 minūtes. Lai pārbaudītu pīrāga gatavību, izmantojam sērkociņu vai koka irbulīti – ja iebakstot pīrāgā, mīkla pie kociņa nelīp, pīrāgs ir gatavs.
Mazliet atdzisušo pīrāgu pārkaisām ar pūdercukuru.
Atliek pīrāgu sagriezt un pasniegt ar tasi aromātiskas tējas.