Receptes
Lēcu zupa ar vistas buljonu
SASTĀVDAĻAS:
- vistas buljons – 1 litrs
- sarkanās lēcas – 250 g
- piens – 250 ml
- burkāni – 2 gab.
- sīpoli – 2 gab.
- augu eļļa – 2 ēdamkarotes
- sviests – 2 ēdamkarotes
- paprikas pulveris – 1 tējkarote
- malti melnie pipari
- sāls
- citrons
- maize
PAGATAVOŠANA:
- Lēcas noskalot, sīpolus un burkānus nomizot un sasmalcināt. Likt katliņā sīpolus, apcept piecas minūtes sviestā, tad pievienot burkānus un sautēt vēl piecas minūtes. Pievienot lēcas, pieliet buljonu, samaisīt, uzvārīt un uz mazas uguns gatavot trīsdesmit minūtes.
- Visu sablendēt, liet atpakaļ katliņā, pieliet pienu, piebērt sāli un piparus, samaisīt, uzkarsēt. Pievienot mazliet citronu sulas.
- Maizei nogriezt garoziņu un sagriezt kubiņos. Likt uz cepamās pannas, apsmērēt ar eļļu, cept desmit minūtes 210 grādos.
- Atsevišķā trauciņā sajaukt augu eļļu ar paprikas pulveri.
- Zupu liet bļodiņās, piebērt maizes grauzdiņus un pieliet mazliet eļļu, kas sajaukta ar papriku.