Krēmīgā sēņu zupa

Krēmīgā sēņu zupa

SASTĀVDAĻAS:

  • Šampinjoni – 200 g
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 0,5 gab.
  • Kartupeļi – 2 gab.
  • Kausētais siers ar sēnēm – 100 g
  • Piens vai saldais krējums – 100 g
  • Augu eļļa – 1 ēdamkarote
  • Saišķītis diļļu
  • Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Kartupeļus sagriežam vidēja izmēra kubiņos, liekam katlā ar ūdeni un liekam vārīties. Kartupeļus vārīt apmēram septiņas minūtes.
  • Sagriežam šampinjonus un sīpolu, burkānus sarīvējam uz rupjās rīves.
  • Pieliekam mazliet eļļas un apcepam sēnes un dārzeņus apmēram 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pannas saturu liekam katlā un vārām vēl 7 – 10 minūtes.
  • Liekam zupā kausēto sieru un saldo krējumu vai pienu. Visu samaisām.
  • Pieliekam smalki sagrieztus zaļumus, uzliekam vāku un ļaujam ievilkties vēl 10 minūtes.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!