Receptes
Krēmīgā sēņu zupa
SASTĀVDAĻAS:
- Šampinjoni – 200 g
- Burkāns – 1 gab.
- Sīpols – 0,5 gab.
- Kartupeļi – 2 gab.
- Kausētais siers ar sēnēm – 100 g
- Piens vai saldais krējums – 100 g
- Augu eļļa – 1 ēdamkarote
- Saišķītis diļļu
- Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus sagriežam vidēja izmēra kubiņos, liekam katlā ar ūdeni un liekam vārīties. Kartupeļus vārīt apmēram septiņas minūtes.
- Sagriežam šampinjonus un sīpolu, burkānus sarīvējam uz rupjās rīves.
- Pieliekam mazliet eļļas un apcepam sēnes un dārzeņus apmēram 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pannas saturu liekam katlā un vārām vēl 7 – 10 minūtes.
- Liekam zupā kausēto sieru un saldo krējumu vai pienu. Visu samaisām.
- Pieliekam smalki sagrieztus zaļumus, uzliekam vāku un ļaujam ievilkties vēl 10 minūtes.