Krāsainie kāpostu salāti ar avokado

Krāsainie kāpostu salāti ar avokado

Salāti 4 – 6 personām. Gatavošanas ilgums 50 minūtes.

Ja vēlies, gatavos salātus apkaisi ar sēklām, riekstiem un zaļumiem. Ja negribu, lai sagrieztie āboli sabrūnētu, līdz pievienošanai salātiem apslaki ar citronu sulu.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 neliela kāpostgalviņa
  • ½ sarkanās kāpostgalviņas
  • 2 burkāni
  • 2 paprikas pākstis
  • 2 āboli
  • 2 avokado

MĒRCEI:

  • 6 ēdamkarotes eļļas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 2 ēdamkarotes maiga etiķa
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote ļoti smalka sakapāta ingvera
  • 1 sakapāta ķiploka daiviņa
  • Sāls, cukurs, malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Visus mērcei paredzētos produktus liec bļodā un rūpīgi sakul.
  • Kāpostus notīri, izgriez kacenu un pārējo sagriez smalkās strēmelītēs un viegli sastampā.
  • Papriku iztīri un sagriez salmiņos, burkānus nomizo un sarīvē rupjās skaidās.
  • Ābolus sagriez ļoti plānās šķēlītēs un pārgriezt tā uz pusēm.
  • Avokado nomizo un arī sagriez plānās šķēlēs.
  • Visus produktus liec lielā bļodā un samaisi. Aplej ar mērci un rūpīgi izcilā.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!