Receptes
Klasiskais pupiņu vinegrets
Pagatavošanas laiks: 400 min.
Porciju skaits: 7 porcijas
SASTĀVDAĻAS:
- 300 gr. kartupeļi
- 200 gr. bietes
- 200 gr. burkāni
- 100 gr. sīpoli
- 200 gr. baltās pupiņas
- 200 gr. marinēti gurķi
- 1 -2 tējk. sāls
- dažas tējk. augu eļļas
PAGATAVOŠANA:
- Noskalot pupiņas aukstā ūdenī un atstāt tās uz dažām stundām mērcēties, lai paātrinātu vārīšanās procesu.
- Kad pupiņas ir pastāvējušas ūdenī, tās liek vārīties. Vāra aptuveni pusstundu, bet vērojiet, lai pupiņas nebūtu pārā mīkstas.
- Kamēr vārās pupiņas, nomizojiet burkānus, kartupeļus un bietes.
- Kad visas sastāvdaļs izvārītas tās sagriež mazos kubiciņos.
- Kubiciņos griež arī marinēto gurķi un sīpolus.
- Kad viss sagriezts visu saliek vienā bļodā, tad pievieno sāli, un augu eļļu. Tad visu samaisa
- Ja vēlaties, salāties var pievienot nedaudz etiķi.