Receptes
Ķirši šokolādē
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg ķiršu
- 0,6 kg cukura
- 1 glāze ūdens
- šokolādes masa
PAGATAVOŠANA:
- Noskalo ķiršus un izņem kauliņus (var kauliņus neizņemt).
- Liek sagatavotā cukura sīrupā, uzvāra un ļauj atdzist.
- Pēc 3 stundām atkal uzvāra.
- Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ķirši iecukurojušies.
- Tad uz sieta nedaudz apžāvē ķiršus un iegremdē tos šokolādes masā.
- Šokolādes masas pagatavošana: Šokolādes tāfeli sarīvē uz parastās rīves, liek bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti saldā krējuma (var arī bez) un izkausē vienmērīgā masā.
- Šokolādes vietā var lietot arī kakao pulveri:
- 2 tējkarotes kakao pulvera samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un ēdamkaroti piena vai saldā krējuma un vāra 2 – 3 minūtes, līdz iegūst vienmērīgu masu.
- Tad ķiršus šokolādē patur 2 minūtes, izņem un lieko šokolādes masu notecina.
- Ķiršus sakārto uz sieta un ļauj apžūt.