Ķirši šokolādē

Ķirši šokolādē

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg ķiršu
  • 0,6 kg cukura
  • 1 glāze ūdens
  • šokolādes masa

PAGATAVOŠANA:

  • Noskalo ķiršus un izņem kauliņus (var kauliņus neizņemt).
  • Liek sagatavotā cukura sīrupā, uzvāra un ļauj atdzist.
  • Pēc 3 stundām atkal uzvāra.
  • Tā atkārto vairākas reizes, kamēr ķirši iecukurojušies.
  • Tad uz sieta nedaudz apžāvē ķiršus un iegremdē tos šokolādes masā.
  • Šokolādes masas pagatavošana:
  • Šokolādes tāfeli sarīvē uz parastās rīves, liek bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti saldā krējuma (var arī bez) un izkausē vienmērīgā masā.
  • Šokolādes vietā var lietot arī kakao pulveri:
  • 2 tējkarotes kakao pulvera samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un ēdamkaroti piena vai saldā krējuma un vāra 2 – 3 minūtes, līdz iegūst vienmērīgu masu.
  • Tad ķiršus šokolādē patur 2 minūtes, izņem un lieko šokolādes masu notecina.
  • Ķiršus sakārto uz sieta un ļauj apžūt.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!