Receptes
Kartupeļi ar melnajām plūmēm
Daudziem nepatīk žāvētas melnās plūmes to cietās struktūras un specifiskās garšas dēļ. Bet mēs esam pārliecināti, ka šo produktu vienkārši jāiemācās pareizi gatavot. Ceptas melnās plūmes ir īsta delikatese, kas ne vien uzlabo citu ēdiena sastāvdaļu garšu, bet arī pašas iegūst neparastu garšu. Vistu spārniņi ar jaunajiem kartupeļiem un melnajām plūmēm – ēdiens, kam nav nepieciešams izsmalcināts nosaukums. Tas izdodas garšīgs, sātīgs un ir viegli pagatavojums. Saldo, bet ne šķebinošo vistas un kartupeļa garšu jūs atcerēsieties vēl ilgi un gribēsiet pagatavot vēl ne reizi vien. Ja ir vēlēšanās, sastāvdaļu sarakstu varat papildināt arī ar citiem žāvētajiem augļiem – par rezultātu būsiet patīkami pārsteigti!
SASTĀVDAĻAS:
- jaunie kartupeļi – 500 g
- vistu spārniņi – 500 g
- sīpols – 1 gab.
- žāvētas melnās plūmes – 40 g
- saulespuķu eļļa – 1 ēdamkarote
- pētersīļi – 20 g
- malti melnie pipari – pēc garšas
- sāls – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Rūpīgi noskalojiet un nosusiniet jaunos kartupeļus, nemizojiet tos. Lielākos pārgriežat uz pusēm.
- Vistu spārniņus noskalojiet, nosusiniet papīra dvielī, liekat cepamajā maisā, pieliekat garšvielas un liekat uz cepamās plāts.
- Blakus spārniņiem liekat kartupeļus un pārberiet ar melnajām plūmēm. Tās varat pārgriezt uz pusēm, lai iegūtu intensīvāku garšu. Sīpolu nomizojiet, sagriežat rupjās šķēlēs un arī liekat blakus vistai.
- Visas sastāvdaļas apslakiet ar eļļu un uzberiet sāli. Maisu aiztaisiet un ieduriet tajā dažas reizes ar zobu bakstāmo.
- Cepamo pannu liekat cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem un cepat 45 – 50 minūtes.
- 15 minūtes pirms cepšanas beigām maisa virspusē iegriežat, lai kartupeļi un vista iegūtu zeltainu garoziņu. Beigās ļaujiet ēdienam mazliet padzist un sadaliet porcijās. Dekorējiet ar svaigiem zaļumiem.
- Kā gaļas sastāvdaļu varat ņemt arī stilbiņus vai šķiņķīšus, bet melnajām plūmēm pievienot arī rozīnes un žāvētas aprikozes. Tikai tad jārēķinās ar to, ka ēdiens kļūs ievērojami saldāks.
- Vai jums garšo žāvētās plūmes? Kādos ēdienos tās parasti izmantojat? Padalieties ar informāciju komentāros!
LAI LABI GARŠO!