Bumbieru pīrāgs – jūs nespēsiet tam turēties pretī

Bumbieru pīrāgs – jūs nespēsiet tam turēties pretī

Šo pīrāgu varat gatavot gan no smilšu, gan no kārtainās mīklas. Mēs nolēmām palikt pie pirmā varianta. Pildījumam tiek izmantoti bumbieri un šokolāde.

SASTĀVDAĻAS:

  • Milti – 200 g
  • Sviests – 150 g un 60 g
  • Cukurs – 30 g
  • Ūdens – 1 ēdamkarote
  • Ola – 1 gab.
  • Sāls – pēc garšas
  • Bumbieri – 1 kg
  • Kanēlis – 2 tējkarotes
  • Brūnais cukurs – 4 ēdamkarotes
  • Šokolāde – 1 tāfelīte

PAGATAVOŠANA:

  • Miltus izsijājiet caur sietu. Pievienojiet izkausētu sviestu un sāli. Visu rūpīgi samaisiet.
  • Atsevišķi saputojiet olu. Pieliekat ūdeni un cukuru, samaisiet. Pielejat miltu masai.
  • Iejauciet mīklu.
  • Apsedziet ar pārtikas plēvi un liekat ledusskapī uz 40 minūtēm.
  • Mīklu plāni (3 – 4 mm) izrullējiet. Liekat iepriekš sagatavotā cepamajā formā.
  • Ūdens peldē izkausējiet šokolādi kopā ar 60 g sviesta un pielejiet mīklai.
  • Bumbierus nomazgājiet, nomizojiet un sagriežat plānās šķēlītēs. Rūpīgi izkārtojiet uz mīklas ar šokolādi.
  • Apsmērējiet ar sviestu, pārberiet ar kanēli un brūno cukuru.
  • Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 – 200 grādiem. Pīrāgam jācepas 25 – 30 minūtes. Kolīdz tas kļuvis zeltains, tā pīrāgs ir gatavs.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!