Receptes
Bumbieru pīrāgs – jūs nespēsiet tam turēties pretī
Šo pīrāgu varat gatavot gan no smilšu, gan no kārtainās mīklas. Mēs nolēmām palikt pie pirmā varianta. Pildījumam tiek izmantoti bumbieri un šokolāde.
SASTĀVDAĻAS:
- Milti – 200 g
- Sviests – 150 g un 60 g
- Cukurs – 30 g
- Ūdens – 1 ēdamkarote
- Ola – 1 gab.
- Sāls – pēc garšas
- Bumbieri – 1 kg
- Kanēlis – 2 tējkarotes
- Brūnais cukurs – 4 ēdamkarotes
- Šokolāde – 1 tāfelīte
PAGATAVOŠANA:
- Miltus izsijājiet caur sietu. Pievienojiet izkausētu sviestu un sāli. Visu rūpīgi samaisiet.
- Atsevišķi saputojiet olu. Pieliekat ūdeni un cukuru, samaisiet. Pielejat miltu masai.
- Iejauciet mīklu.
- Apsedziet ar pārtikas plēvi un liekat ledusskapī uz 40 minūtēm.
- Mīklu plāni (3 – 4 mm) izrullējiet. Liekat iepriekš sagatavotā cepamajā formā.
- Ūdens peldē izkausējiet šokolādi kopā ar 60 g sviesta un pielejiet mīklai.
- Bumbierus nomazgājiet, nomizojiet un sagriežat plānās šķēlītēs. Rūpīgi izkārtojiet uz mīklas ar šokolādi.
- Apsmērējiet ar sviestu, pārberiet ar kanēli un brūno cukuru.
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 – 200 grādiem. Pīrāgam jācepas 25 – 30 minūtes. Kolīdz tas kļuvis zeltains, tā pīrāgs ir gatavs.
LAI LABI GARŠO!