Receptes
Citronu zupa ar rīsiem
SASTĀVDAĻAS:
- 200 g kaulu buljonam
- 40 g pētersīļa saknes
- 1 glāze rīsu
- ¾ glāzes skābā krējuma
- 1 citrons
- 1 burkāns
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 glāze miltu
- sāls
PAGATAVOŠANA:
- No kauliem izvāriet stipru buljonu, pievienojiet sagrieztu burkānu un pētersīļa sakni.
- Atsevišķi novāriet rīsus, tiem jābūt irdeniem.
- No miltiem un sviesta pagatavojiet mērci, tajā pakāpeniski pievienojiet buljonu (visu laiku maisot), uzvāriet, pieberat rīsus, piespiežat nedaudz citrona sulas, pieliekat plāni sagrieztas citrona šķēlītes bez mizas, pieberat sāli.
- Zupu lejat šķīvjos un pasniedzat ar skābo krējumu. Zupas garšai jābūt viegli skābenai.
LAI LABI GARŠO!