Receptes
Burkānu un gurķu salāti
Aukstajā laikā ik pa brīdim gribas palutināt sevi ar dārzeņiem. Bet esiet uzmanīgi, tos pērkot lielveikalā. Tie var būt pilni ar ķīmiju un dažādām neveselīgām piedevām. Lai dažādotu savu ēdienkarti, ir vērts rudenī iegādāties dārzeņus kādā zemnieku saimniecībā un sagatavot tos ziemai. Vasaras periodā gurķi un citi dārzeņi taču pie mums ir daudz un dažādi. Šodien padalīsimies ar recepti, kas iekaros pat visizsmalcinātāko gardēžu sirdis un vēderus. Burkānu un gurķu salāti korejiešu gaumē ir lieliska uzkoda, kuru vērts pagatavot katrai saimniecei. Ir taču patīkami, ja var šad tad uzkraukšķināt kaut ko pikantu.
SASTĀVDAĻAS:
- gurķi – 2 kg
- burkāni – 2 gab.
- ķiploks – 1 gab.
- ābolu etiķis – 120 ml
- cukurs – 0,25 glāze
- saulespuķu eļļa – 120 ml
- sāls – 1 ēdamkarote
- malti melnie pipari – šķipsniņa
- koriandrs – šķipsniņa
PAGATAVOŠANA:
- Nomazgājiet un sagriežat gurķus. Nomizojiet burkānus, sarīvējiet tos salmiņos.
- Notīriet un sakapājiet ķiploku. Lielā bļodā samaisiet burkānus, gurķus un ķiplokus.
- Pagatavojiet marinādi: sajauciet etiķi ar cukuru, eļļu, sāli un garšvielām.
- Aplejiet dārzeņus ar marinādi, apsedziet ar pārtikas plēvi un liekat uz diennakti ledusskapī. Pa šo laiku periodiski samaisiet, lai dārzeņi iemarinētos vienmērīgi.
- Sagatavojiet sausas burkas un liekat tajās salātus. Sterilizējiet burkas ar salātiem, aizvalcējiet tās, apgāžat ar vākiem uz leju, noliekat siltā vietā, lai atdziest. Pēc dažām nedēļām salāti būs gatavi baudīšanai.
- Šī pikantā dārzeņu uzkoda noteikti iepatiksies jūsu ģimenei. Un ja vēl nezināt, ko gatavot no gurķiem saglabājiet šo recepti un izmēģiniet, kad pienāks laiks!
LAI LABI GARŠO!