Receptes
Biezpienmaizītes, kas garšo lieliski
SASTĀVDAĻAS:
- 360 g milti
- 180 g biezpiens
- 70 ml piens
- 60 g sviests
- 2 olas
- 1 tējkarote raugs
- Citrona vai apelsīna miziņa (sarīvēta)
- Šķipsniņa sāls
- Olas dzeltenums maizīšu pārziešanai
PAGATAVOŠANA:
- Pagatavojiet ieraugu. Siltā pienā iejauciet raugu kopā ar karoti miltu un karoti cukura. Nolieciet siltā vietā uz 15-30 minūtēm.
- Kamēr ieraugs gatavojas, sakuliet sviestu kopā ar cukuru un olām.
- Pievienojiet caur sietu izberztu biezpienu, citrusu miziņām un Sali, visu labi samaisiet.
- Tad ielejiet ieraugu biezpiena masā, samaisiet.
- Pievienojiet izsijātus miltus, maisiet, līdz mīkla saveļas bumbā.
- Lieciet mīklu uz ar miltiem pārkaisītu galdu un pamīciet ar rokām. Jāsanāk mīkstai, vijīgai mīklai.
- Pārsedziet mīklu ar dvielīti un nolieciet siltā vietā uz 1 stundu. Mīkla „izaugs”.
- Sadaliet mīklu vienādos gabaliņos, veidojiet bulciņas. Lieciet tās uz cepešplāts, pārsedziet ar dvielīti un ļaujiet pastāvēt vēl 20 minūtes. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Tad pārziediet bulciņas ar olas dzeltenumu un lieciet cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, līdz bulciņas kļūst zeltainas.