Biezpienmaizītes, kas garšo lieliski

Biezpienmaizītes, kas garšo lieliski

SASTĀVDAĻAS:

  • 360 g milti
  • 180 g biezpiens
  • 70 ml piens
  • 60 g sviests
  • 2 olas
  • 1 tējkarote raugs
  • Citrona vai apelsīna miziņa (sarīvēta)
  • Šķipsniņa sāls
  • Olas dzeltenums maizīšu pārziešanai

PAGATAVOŠANA:

  • Pagatavojiet ieraugu. Siltā pienā iejauciet raugu kopā ar karoti miltu un karoti cukura. Nolieciet siltā vietā uz 15-30 minūtēm.
  • Kamēr ieraugs gatavojas, sakuliet sviestu kopā ar cukuru un olām.
  • Pievienojiet caur sietu izberztu biezpienu, citrusu miziņām un Sali, visu labi samaisiet.
  • Tad ielejiet ieraugu biezpiena masā, samaisiet.
  • Pievienojiet izsijātus miltus, maisiet, līdz mīkla saveļas bumbā.
  • Lieciet mīklu uz ar miltiem pārkaisītu galdu un pamīciet ar rokām. Jāsanāk mīkstai, vijīgai mīklai.
  • Pārsedziet mīklu ar dvielīti un nolieciet siltā vietā uz 1 stundu. Mīkla „izaugs”.
  • Sadaliet mīklu vienādos gabaliņos, veidojiet bulciņas. Lieciet tās uz cepešplāts, pārsedziet ar dvielīti un ļaujiet pastāvēt vēl 20 minūtes. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  • Tad pārziediet bulciņas ar olas dzeltenumu un lieciet cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, līdz bulciņas kļūst zeltainas.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!