Receptes
Biezpiena pīrāgs
SASTĀVDAĻAS:
- 200 g smilšu cepumu
- 100 g sviesta
- 500 g mājas biezpiena
- 170 g krējuma
- 4 olas
- 250 g cukura
- 2/4 tāfelītes baltās šokolādes
- 1 tējkarote vanilīna
- 16 – 18 ēdamkarotes ķiršu kompota
- 2 tējkarotes želatīna
PAGATAVOŠANA:
- Apaļajā cepšanas formā izklāt cepamo papīru.
- Cepumus sasmalcināt, sajaukt ar mīkstu sviestu un izklāt cepamajā formā. Izlīdzināt.
- Biezpienu izberzt caur sietu.
- Šokolādi izkausēt ūdens peldē.
- Biezpienu un šokolādi samaisīt, pievienot cukuru, krējumu, vanilīnu un visu vēlreiz rūpīgi samaisīt.
- Viendabīgo masu likt uz cepumu kārtas, izlīdzināt un likt cepeškrāsnī uz vienu stundu. Cepeškrāsns temperatūra – 175 grādi.
- Tad ļaut pīrāgam atdzist atvērtā cepeškrāsnī.
- Ķiršu kompotu samaisīt ar želatīnu un uzkarsēt līdz tas pilnībā izšķīdis.
- Atdzisušajam pīrāgam (no formas neizņemt) pa virsu uzliet atdzesēto kompotu ar želatīnu un likt ledusskapī lai atdziest.
LAI LABI GARŠO!