Aveņu muss kā torte
Ja gribat izmēģināt kaut ko patiesi maigu, pagatavojiet pīrāgu ar krēmu. Pasaules slavu šis deserts ir ieguvis pateicoties savai gaisīgajai tekstūrai. Trekns saldais krējums ir kļuvis par neatņemamu šī saldā ēdiena sastāvdaļu un jautājums ir tajā, kā to labāk apspēlēt. Piedāvājam dažādot garšu ar jogurtu un avenēm, bet pamatni pagatavot no smilšu mīklas ar riekstiem – vislabāk derēs mandeles.
SASTĀVDAĻAS:
PAGATAVOŠANA:
Blenderī vai kafijas dzirnaviņās sasmalcināt riekstus, samaisīt ar miltiem, cepamo pulveri, 80 g cukura un šķipsniņu sāls. Ūdens peldē izkausēt margarīnu un pievienot sausajām sastāvdaļām, pievienot olu. Iejaukt treknu, blīvu mīklu, ietīt to pārtikas plēvē un ielikt uz stundu ledusskapī. Atdzesēto mīklu izrullēt un likt formā tā, lai izveidotu maliņas. Cept 25 minūtes 200 grādu temperatūrā. Kamēr mīkla cepās, gatavot krēmu – musu. Sakult krējumu, želatīnu apliet ar ūdeni. Jogurtu samaisīt ar cukuru, citrona miziņu un citrona sulu. Piepilināt mazliet konjaka (pēc vēlēšanās). Pievienot krējumu, želatīnu un visu rūpīgi samaisīt. Formā ar biskvītu likt pusi no avenēm, pārliet ar krēmu. Pārējās ogas izvietot pa virsu desertam un likt ledusskapī uz stundu. Aveņu sulu samaisīt ar kartupeļu cieti un vaniļu, uzvāriet un ļaujiet atdzist. Pirms pasniegšanas pārlejiet aveņu musa torti ar sulu. Kā piedevas tortei var pasniegt svaigas ogas, laimu, citronu, kokosu, šokolādi vai zemesriekstu sviestu. Šī torte iznāk daudz maigāka par iecienīto siera kūku, tāpēc labi noderēs dzimšanas dienas ballītē mazākiem bērniem. Vienīgā problēma var slēpties tajā, lai pareizi sacietētu krēms. Tāpēc jāseko želatīna daudzumam un saldā krējuma treknuma procentam. Un rezultāts noteikti pārsniegs cerēto.
LAI LABI GARŠO!