Vistas filejas gratēns – pagatavojams ātri un viegli

Vistas filejas gratēns – pagatavojams ātri un viegli

Nevarat izlemt, kādu ēdienu pasniegt viesiem? Lūk, garda un ātra recepte, kura nevienu ciemiņu neatstās izsalkušu. Gratēns – kopīgs nosaukums ēdieniem, kuri tiek cepti cepeškrāsnī līdz zeltainai garoziņai. Šī ēdiena pirmsākumi meklējami franču virtuvē un tas bieži tiek pasniegts restorānos.

Vistas filejas gratēna pagatavošanai jums būs nepieciešams:

  • 1 liela vai 2 nelielas vistas filejas
  • 2 – 3 baklažāni
  • 3 – 4 tomāti
  • 150 g siera
  • 2 – 3 daiviņas ķiploka
  • dilles
  • eļļa
  • saldā paprika, sāls, pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Noskalojiet un nosusiniet baklažānus. Nogriežat tiem galus. Gareniski sagriežat plānās šķēlēs, liekat bļodā, uzberat sāli un atstājiet uz 20 – 30 minūtēm. Tad nolejat šķidrumu un vēlreiz noskalojiet.
  • Vistas fileju sagriežat 4 – 6 gabaliņos. Maisā sajauciet visas garšvielas un ieliekat fileju.
  • Nomazgājiet tomātus un sagriežat tos. Nomizojiet un sagriežat ķiplokus. Dilles sakapājiet.
  • Uz pannas sakarsējiet eļļu un no abām pusēm apcepiet baklažānus. Liekat tos uz papīra dvieļa, lai notek liekais šķidrums.
  • Cepamajā formā izliekat baklažānus tā, kā parādīts attēlā.
  • Pa virsu liekat ar garšvielām sajaukto vistas fileju. Tai pa virsu – tomātus.
  • Tad uzberat dilles, ķiplokus un sarīvētu sieru.
  • Liekat līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cepat apmēram 25 minūtes.
  • Ļaujiet gratēnam mazliet atdzist un sagriežat to gabaliņos.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!