Receptes
Smilšu mīklas pīrāgs ar ķiršiem – efektīgi un ļoti garšīgi!
Mīklai:
- Milti – 2 glāzes
- Sviests – 180 – 200 g
- Cukurs – 2 ēdamkarotes
- Vaniļas cukurs – 2 tējkarotes
- Ūdens – 1 – 2 ēdamkarotes
- Sāls – šķipsniņa
Pildījumam:
- Šokolāde – 200 g
- Saldais krējums vai piens – 75 ml
- Sviests – 2 ēdamkarotes
- Ķirši – apmēram 1,5 glāzes
Pagatavošana:
Mīklai:
- sajaucam visas sastāvdaļas. Kārtīgi samīcam.
- Liekam formā, rūpīgi izklājot un veidojot maliņas. Mīklu liekam ledusskapī.
Pildījumam:
- ķiršiem izņemam kauliņus.
- Gatavojam glazūru – karsējam pienu ar sviestu, pievienojam šokolādi.
- Mīklas pamatni cepam cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Karstai liekam virsū ķiršus un pārlejam ar karsto glazūru.
- Atdzesējam un pasniedzam.
LAI LABI GARŠO!