Septiņi ideālu biezpiena plācenīšu pagatavošanas noslēpumi

Septiņi ideālu biezpiena plācenīšu pagatavošanas noslēpumi

Pamēģinot šādas brokastis, jūs domās noteikti atgriezīsieties savā bērnībā!
Aromātiskie biezpiena plācenīši ir lielisks dienas sākums. Daudziem no mums tie garšo, bet ne vienmēr izdodas tos izcept ideālus.
Un viss tikai tāpēc, ka šis no pirmā acu skata vienkāršais ēdiens var izrādīties diezgan kaprīzs.
Esam sagatavojuši dažus padomus, kurus ievērojot, jums izdosies pagatavot nevainojamus biezpiena plācenīšus.

Biezpiena plācenīšu pagatavošanas noslēpumi

Izvēlieties biezpienu

Ja gribat, lai plācenīši būtu ideāli, jāizvēlas tikai svaigs biezpiens. Svarīgi, lai tas būtu sauss un ne pārāk skābs. Tam jābūt blīvam un mīkstam.
Kad pērkat biezpienu, nedaudz ar pirkstu iespiežat paciņā, vajadzētu palikt nelielai iedobītei.
Biezpiena treknuma procenti neiespaido plācenīšu garšu.
Taču speciālisti iesaka ņemt biezpienu ar 5 – 9% tauku saturu, lai mīkla nejuktu ārā.

Sagatavojiet biezpienu

Lai plācenīšu mīkla iznāktu viendabīga, saputojiet biezpienu blenderī vai izberžat to caur sietu.
Ja tikai saspaidīsiet ar dakšiņu, neiegūsiet vēlamo rezultātu.

Ziniet mēru

Uz 500 g biezpiena jums būs nepieciešamas 1 – 2 olas.
Neņemiet olas vairāk vai mazāk, kā tas nepieciešams, lai plācenīši neiznāktu cieti vai nejuktu ārā.

Sausās sastāvdaļas

Mīklai varat izmantot dažādus produktus – kviešu miltus, mannā, kartupeļu miltus, bet diētiskajās receptēs - kliju miltus.
Pieredzējušas saimnieces iesaka ņemt tieši mannā, tad plācenīši iznāk maigāki.

Neliekat pārāk daudz cukura

Cukurs var sabojāt jūsu plācenīšus.
Ja cukura būs pārāk daudz, tad cepšanas procesā tas pārvērtīsies sīrupā un slikti ietekmēs mīklas konsistenci.
Vislabāk gatavus plācenīšus pārliet ar pašu gatavotu ievārījumu.
Sāļos plācenīšus pasniegt ar kādu mērci.

Formēšana

Lai biezpiena plācenīši neliptu, veidojiet tos ar mitrām rokām.
Ideālā gadījumā viens plācenītis jāveido no tāda mīklas daudzuma, kas ietilpst vienā ēdamkarotē.
Biezpiena plācenīšus var cept cepeškrāsnī, taču klasiskais variants ir cepšana.
Jācep uz sakarsētas pannas ar biezu dibenu un uz nelielas uguns.
Cepšanas laikā liekat pannai vāku.
Izmantojot šos padomus, jums izdosies visgaršīgākie biezpiena plācenīši.

Lai izdodas!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt