Receptes
Pikantās bietes ziemai – gatavoju katru gadu!
Garšīgākas neesmu ēdusi!
SASTĀVDAĻAS:
- Bietes – 2 kg
- Tomāti – 750 g
- Sīpoli – 250 g
- Saldie pipari – 250 g
- Ķiploki – 100 g
- Cukurs – 100 g
- Sāls – 30 g
- 9% etiķis – 75 ml
- Augu eļļa – 250 ml
PAGATAVOŠANA:
- Bietes sarīvējam, tomātus sagriežam ripās, piparus un sīpolus pusgredzenos, ķiploku izspiežam ķiploku spiedē.
- Liekam sīpolus karstā eļļā un mazliet pasutinām, tad pievienojam tomātus un sutinām vēl 5 minūtes.
- Pieliekam piparus un bietes, turpinām karsēt.
- Pielejam etiķi, samaisām, pieliekam sāli un cukuru.
- Sautējam masu 40 minūtes.
- Tad pieliekam ķiploku, vēlreiz samaisām un liekam izkarsētās burkās. Aizskrūvējam, apgāžam ar vākiem uz leju un sasedzam lai atdziest.