Receptes
Pasaulē gardākie šokolādes brauniji
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 185 g sviests bez sāls
- 185 g melnā šokolāde
- 85 g milti
- 40 g kakao pulveris
- 50 g baltā šokolāde
- 50 g piena šokolāde
- 3 lielas olas
- 275 g smalkā cukura
Pagatavošanas gaita:
- Sagrieziet 185 g sviesta mazos kubiciņos un ielieciet vidēji lielā bļodā. Salauziet 185 g melno šokolādi mazos gabaliņos un pievienojiet sviestam, kas atrodas bļodā.
- Piepildiet nelielu katliņu ar karstu ūdeni, tad ielieciet bļodu katlā tā, lai bļoda nepieskartos ūdenim. Dariet to uz zema karstuma līmeņa līdz brīdim, kad sviests un šokolāde izkusuši, laiku pa laikam maisot, lai tie savā starpā sajauktos.
- Noņemiet bļodu no katla. Brīvi nosedziet bļodu ar pārtikas plēvi un ielieciet mikroviļņu krāsnī uz 2 minūtēm.
- Atstājiet izkausēto masu atdzist līdz istabas temperatūrai.
- Kamēr gaidiet līdz izkusīs šokolāde, novietojiet režģi cepeškrāsns vidū un uzstādiet temperatūru uz 180 grādiem.
- Izmantojot seklu 20 cm kvadrātveida skārdu, izgrieziet kvadrātu no nelipīga cepamā papīra, lai nolīdzinātu pamatni. Ieberiet 85 g miltu un 40 g kakao pulvera sietā, kurš tiek turēts virs bļodas. Uzsitiet un sakratiet sietu, lai pulveris un milti tiktu cauri vienmērīgi un nerastos kunkuļi.
- Sagrieziet 50 g piena šokolādes un 50 g baltās šokolādes gabaliņos uz dēlīša.
- Iesitiet 3 lielas olas lielā bļodā un pieberiet klāt smalko cukuru. Ar elektrisko mikseri uz maksimālā ātruma, sakuliet olas ar cukuru. Tas izskatīsies biezi un krēmīgi, kā saldējuma kokteilis. Tas var aizņemt 3-8 minūtes, atkarīgs no tā cik jaudīgs ir jūsu mikseris. Jūs zināsiet, ka masa ir gatava, kad tās izmērs dubultosies un tā paliks ļoti gaiša.
- Vēl viens veids kā to pārbaudīt ir izslēdzot mikseri, izņemt ārā miksera slotiņas un tās pakratīt. Ja masa viegli nāk nost no slotiņām, tad tā ir gatava.
- Pārlejiet atdzesēto šokolādes masu pāri iepriekš sakultajai masai, tad viegli ar gumijas lāpstiņu izsmērējiet. Ielieciet lāpstiņu vienā pusē, nolieciet zem un uzlieciet pretējā pusē un atkal vidū. Turpiniet likt zem un likt virsū, dariet to astotnieka figūras veidā, pēc katras pārlikšanas, pakustiniet bļodu, lai to varētu dabūt no visām pusēm un līdz abi maisījumi ir vienā krāsā – tumši brūnā.
- Turiet sietu virs šokolādes un olu masas un atkārtoti beriet kakao un miltu maisījumu, kratot sietu no vienas puses uz otru, lai noklātu virsmu vienmērīgi.
- Rūpīgi iemīciet maisījumu izmantojot iepriekš minēto astotnieka kustību. Masa sākumā izskatīsies sausa un ne daudz sološa, bet ja jūs turpināsiet rūpīgi un pacietīgi, tad masa izskatīsies mīksta un krēmīga. Apstājaties brīdī, kad jums liekas, ka masa ir gatava.
- Beidzot ielieciet masā baltās un piena šokolādes gabaliņus, līdz masa ir pārklāta ar šokolādes punktiņiem.
- Ielejiet masu sagatavotajā traukā, ar lāpstiņu izkasot pilnīgi visu masu no bļodas. Rūpīgi ar lāpstiņu izlīdziniet masu, lai tā vienmērīgi nosedz trauku.
- Ielieciet cepeškrāsnī un uzņemiet laiku 25 min. Kad pagājušas 25 min, atveriet krāsni, pavelciet ārā resti un nedaudz pakratiet trauku, ja braunijs vidū kustās, tad tas vēl nav gatavs līdz galam, tādā gadījumā ielieciet atpakaļ krāsnī un cepiet vēl 5 min, līdz izveidojās spīdīga, kraukšķīga virsiņa un malas sāk atdalīties no trauka. Izņemiet no krāsns.
- Atstājiet brauniju traukā līdz tas atdziest pilnībā. Ja izmantojat braunija formu, sagrieziet kvadrātiņos un tad trijstūros.
- Viņus var glabāt gaisa necaurlaidīgā maisiņā vismaz 2 nedēļas un saldētavā vismaz mēnesi.