Padomi, lai gurķi neslimotu!

Padomi, lai gurķi neslimotu!
  • Kad gurķu stādi mazliet paaugušies, pirmās 3 – 4 lapiņas jāapstrādā ar sekojošu šķīdumu: spainī ar ūdeni piepilinām 30 pilienus joda, pierīvējam 20 g saimniecības ziepju un pielejam 1 litru piena. Ar šo šķīdumu gurķi jāapslacina reizi 10 dienās.
  • Uz nakti iemērciet klaipu maizes spainī ūdens, no rīta visu samaisiet, pievienojat pudelīti joda. Ar šo maisījumu apslakiet gurķus. Atlikušo šķidrumu glabājiet vēsā vietā. Ar šo šķidrumu apstrādājiet gurķu vagas katras divas nedēļas.
  • Spainī ar ūdeni izšķīdināt 2 litrus piena sūkalu un 150 g cukura. Ar šo šķīdumu apslacīt un apliet gurķus. Pēc tādas apstrādes gurķi sāks ražot labāk.
  • 700 g sīpolu mizu iebērt 10 l spainī ar ūdeni un uzvārīt. Noņemt no uguns, uzlikt vāku un atstāt uz 12 – 14 stundām. Pēc tam nokāst, izspiest visu šķidrumu no sīpolu mizām. Pēc tam atšķaidīt ar ūdeni: uz 1 litru sīpolu novārījuma pieliet 4 litrus ūdens. Bagātīgi apliet gurķus un grunti.
  • Neaizmirstiet vienmēr laicīgi apliet gurķus. Iespējams, tiem gluži vienkārši ir par maz mitruma vai arī ūdens ir pārāk auksts.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!