Receptes
Mīkstie cepumi ar mandarīniem
Tikai viens mandarīns un stunda jūsu laika – un liela porcija ar mīkstiem un maigiem cepumiem gatava! Neparasti garšīgs cienasts visai ģimenei, kas apbārstīts ar pūdercukuru, lieliski iederēsies ziemas vakara tējas dzeršanas ceremonijā. Un mandarīnu garša ļoti iederēsies tieši šajā, brīnumu gaidīšanas laikā, tāda skābena un neuzbāzīga. Apkārt kraukšķīgi, iekšpusē mīksti cepumi ar mandarīniem – lielisks variants visai ģimenei.
SASTĀVDAĻAS:
- mandarīns – 1 gab.
- kviešu milti – 220 g
- rīsu milti – 80 g
- cukurs – 120 g
- sviests – 100 g
- ola – 1 gab.
- cepamais pulveris – 7 g
- pūdercukurs – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Mandarīnu rūpīgi noskalot, sagriezt smalkos gabaliņos un kopā ar cukuru ar miksera palīdzību sastrādāt viendabīgā masā.
- Abu veidu miltus izsijāt, piebērt cepamo pulveri, pielikt mīkstu sviestu un rūpīgi samaisīt ar dakšiņu, līdz veidojas irdenas drupačas. Pielikt olu samaisīt.
- Pievienot mandarīnu masu un turpināt maisīt, līdz veidojas viendabīga masa. Bļodu apsegt ar pārtikas plēvi un likt uz 30 minūtēm ledusskapī.
- No mīklas veidot valrieksta lieluma bumbiņas, apviļāt tās pūdercukurā, likt uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pietiekami lielā attālumā, jo cepot tās pieņemsies apjomā.
- Cepamo plāti likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cept 20 minūtes.
- Cepšanas laiks ir atkarīgs no bumbiņas lieluma. Jāpiezīmē, ka gataviem cepumiem ir jābūt viegli dzelteniem nevis brūniem. Tagad mandarīnu cepumi ir gatavi. Atdzesējiet tos un pasniedziet.
LAI LABI GARŠO!