Receptes
Lavašs ar dārzeņiem
Ja vēl neesat izmēģinājis, noteikti atklājiet sev pildīto lavašu daudzveidīgo pasauli! Vai arī pievienojiet savam recepšu klāstam šo pildījumu ar baklažānu, tomātu mērci, brinzu un svaigiem zaļumiem.
Lavašs ar baklažāniem būs pilnīgi jauns variants, ko izmēģināt, iespējams, jau mazliet apnikušo pildījumu vietā. Nekādas gaļas, vien sezonā esošie dārzeņi un milzīga labsajūta!
Ja ir bažas, ka baklažāni būs rūgti, nomizojiet tos. Kamēr citi pildījumā izmanto cieto sieru, mēs nolēmām to aizstāt ar brinzu. Pēc cepšanas tā kļūst neticami garšīga. Tomātu, kuru parasti vienkārši sagriežam, pārvērtīsim lieliskā mērcē ar ķiploku un garšvielām. “Ļoti garšīgi” nebūs pietiekami spēcīgi teikts, lai izteiktu savas izjūtas par šo ēdienu.
SASTĀVDAĻAS:
- Baklažāns – 1 gab.
- Lavašs – 1 gab.
- Ķiploks – 2 – 3 daiviņas
- Koriandrs – 1 buntīte
- Brinza – 250 g
- Majonēze – 2 ēdamkarotes
- Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
- Sviests – 20 g
- Tomāts – 1 gab.
- Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Baklažānus sagriežat kubiņos. Uz pannas uzkarsējiet saulespuķu eļļu. Apcepiet baklažānus, pievienojot sāli un piparus. Pārliekat atsevišķā traukā.
- Sasmalciniet ķiplokus. Tomātus uz rupjās rīves sarīvējiet. Koriandru smalki sakapājiet.
- Ķiplokus apcepiet tajā pašā eļļā, kurā cepāt baklažānu. Pievienojiet tomātu, koriandru, sāli un piparus. Sutiniet, līdz masa sāk sabiezēt. Pārliekat atsevišķā traukā, lai atdziest.
- Izklājiet lavašu. Sasmērējiet to ar majonēzi. Pa virsu liekat baklažānus. Tad pārberiet ar brinzu un pārlejiet ar tomātu mērci.
- Satiniet lavašu ruletē. Liekat uz cepamās pannas, kas sasmērēta ar saulespuķu eļļu. Cepat cepeškrāsnī 190 grādos 20 minūtes.
- Pirmo gabaliņu iesakām pamēģināt vēl siltu. Pēc tam jau pārējie gabaliņi pazudīs paši no sevis. Lai varētu gatavot šo pildījumu arī tad, kad baklažānu sezona būs beigusies, iesakām pagatavot sagatavi: sagriežat pamata sastāvdaļu kubiņos un sasaldējiet. Padalieties ar šo recepti ar saviem draugiem!
LAI LABI GARŠO!