Karaliskā aukstā zupa

Karaliskā aukstā zupa

Šī tik tiešām ir karaliska vasaras zupa. Tai nepieciešami īpaši produkti un mazliet jūsu laika. Tā nebūs tik vienkārša kā biešu aukstā zupa vai “okroška”. Bet rezultāts būs tā vērts, īpaši tad, ja gaidāmi mīļi un sen neredzēti ciemiņi.

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g stores
  • 4 paipalu olas
  • 300 g jauno biešu lapiņu
  • 300 g spinātu
  • 500 g jauno skābeņu lapiņu
  • 2 – 3 vidēji svaigi gurķi
  • 50 g svaigu pētersīļu
  • 50 g svaigu diļļu
  • 50 g svaigu zaļo lociņu
  • 500 – 600 ml kvasa
  • 20 ml olīveļļas
  • vēžu kakliņi pasniegšanai
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Stori likt karstā ūdenī un vārīt 20 minūtes. Atdzesēt.
  • Paipalu olas vārīt 5 minūtes.
  • Jaunās biešu lapiņas un spinātus uz 1 – 2 minūtēm likt vārošā sālsūdenī, tad izņemt un smalki sakapāt.
  • Skābenes tāpat ātri novārīt vārošā sālsūdenī, pēc tam izberzt cauri sietam.
  • Gurķus nomizot, sagriezt salmiņos.
  • Samaisīt cauri sietam izberztās skābenes ar sakapātajām biešu lapiņām, spinātiem , gurķiem, smalki sakapātiem pētersīļiem, dillēm un lociņiem. Pieliet ēdamkaroti olīveļļas un pieliet kvasu (labāk, ja tas būtu “dzīvais”, nevis veikalā, plastmasas pudelēs nopērkamais). Visu rūpīgi samaisīt, pievienot sāli un piparus.
  • Zupu liet šķīvjos.
  • Katrā šķīvī likt gabalu stores un uz pusēm pārgrieztu paipalu olu. Pirms pasniegšanas rotāt ar vēžu kakliņiem.
  • Mazliet darba ir jāiegulda, bet nav taču nemaz tik sarežģīti, vai ne? Šovasar noteikti kaut reizi izmēģiniet šo karalisko zupu!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!