Kabaču torte

Kabaču torte

Parasti, lai pagatavotu kabaču torti, ir ko noņemties. Iesākumā pagatavojot mīklu, tad to sacepot neskaitāmās pankūkās, kas kalpo par tortes kārtām. Un cepšanas laikā izgaist tik vērtīgie vitamīni un kabaču vērtība strauji krītas. Rezultātā iegūstat vien kārtīgu kaloriju bumbu. Un ja vēl apsmērējat ar majonēzes kārtu… Ak… Speciāli tiem, kas vēlas gūt maksimālu labumu no šī tik vērtīgā dārzeņa, piedāvājam jums vērtīgas un gardas kabaču tortes recepti. Nekādas cepšanas un treknas mērces! Bez olām, miltiem un sodas, ne grama tauku – tikai vitamīni! Pat ja ēdīsiet lielu gabalu, viduklis no tā necietīs. Tortes pagatavošanai izvēlieties sulīgus jaunos kabacīšus, kuriem vēl nav izveidojušās lielas sēklas. Starp kārtām droši varat likt jebkurus zaļumus, tomātus, ceptus saldos piparus vai baklažānus.

SASTĀVDAĻAS:/h2>
  • 3 jaunie kabacīši
  • 200 g krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • 200 g mīkstā siera
  • pāris saujas rukolas vai kādi citi zaļumi
  • buntīte diļļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sāls un garšvielas pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Rūpīgi nomazgā jaunos kabacīšus, nomizo, ja nepieciešams. Sagriez gareniskās šķēlēs 0,5 – 1 cm platumā. Liec bļodā, pieber sāli un garšvielas, ļauj pastāvēt 10 minūtes.
  • Uz restēm vai plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, izliec kabaču šķēles. Cep cepeškrāsnī 200 grādos, līdz šķēles gatavas. Kolīdz kabači kļūst mīksti un mazliet apbrūnē, tie ir gatavi.
  • Kamēr kabači cepas, pagatavo mērci. Sajauc krējumu vai jogurtu ar sakapātiem zaļumiem, ķiploku, sāli un garšvielām.
  • Kad kabači atdzisuši, var sākt “būvēt” torti.
  • Uz liela, lēzena šķīvja izliec kabačus. Sasmērē tos ar mērci un pārkaisi ar mīksto sieru. Atkārto ar atlikušajiem kabačiem. Tortes virsu apsmērē ar atlikušo mērci un izrotā ar svaigiem zaļumiem.
  • Torti var ēst uzreiz, bet labāk uz dažām stundām to ielikt ledusskapī, lai krietni sasūcas.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!