Receptes
Iebiezinātais piens ar bumbieriem
Pēc šīs receptes pagatavosiet neticami garšīgu iebiezināto pienu ar bumbieriem. Noteikti izmēģiniet! Esmu pārliecināta, ka jums noteikti garšos!
SASTĀVDAĻAS:
- bumbieri – 500 g
- cukurs – 300 g
- piens – 300 ml
- soda – šķipsniņa
PAGATAVOŠANA:
- Noskalojiet, nomizojiet un sagriežat bumbierus.
- Pieberat cukuru.
- Liekat visu katliņā un vāriet uz mazas uguns 15 – 20 minūtes.
- Pielejat pienu un pieliekat sodu.
- Tagad vāriet bumbieru iebiezināto pienu, līdz tas iegūst brūnu nokrāsu. Vārīšanas laiks ir atkarīgs no izmantoto produktu daudzuma.
- Tad mazliet atdzesējiet un sablendējiet.
- Uzreiz liekat izkarsētās burkās (man iznāca 300 g).
- Burkas aizskrūvējiet un glabājiet vēsā vietā.
- Iebiezināto pienu ar bumbieriem varat izmantot kūkās, tortēs, kā arī baudīt pa karotītei kopā ar tasi aromātiskas tējas.
LAI LABI GARŠO!