Gatavoju gurķu salātus ziemai bez vārīšanas un sterilizācijas: šādus gurķus vienmēr apēd vispirms (izcila recepte visiem laikiem)

Gatavoju gurķu salātus ziemai bez vārīšanas un sterilizācijas: šādus gurķus vienmēr apēd vispirms (izcila recepte visiem laikiem)

Bez vārīšanas, sterilizācijas un vienkārši ļoti garšīgi gurķu salāti ziemai! Šīs burciņas pagrabā vienmēr beidzas pirmās!

Pagatavošana ir ļoti vienkārša bez problēmām un gurķīšus vienmēr ēd ar lielu sparu! Pasniegt šādus gurķus var ar gaļu, kartupeļiem un vienkārši kā uzkodu vienmēr būs laba ideja!

Recepte, protams, nav jauna, bet gadu gaitā pārbaudīta un neticami garšīga! Varbūt vienkārši kādam par to atgādināšu, un jūs ar prieku pagatavosiet pāris burciņas!

Sastāvdaļas trijām 0,64 litra burciņām:

  • Gurķi - 2 kg.
  • Dilles 130 g..
  • Sīpoli 3 gab.
  • Ķiploki - 130 g.
  • Cukurs - 125 g.
  • Sāls - 50 g.
  • Etiķis 9% - 70 ml.

Pagatavošana:

Gurķus sagriež, sīpolu sasmalcina ceturtdaļgredzenos un liek piemērota izmēra bļodā.

Dārzeņiem pievieno smalki sagrieztas dilles un ķiplokus.

Ieber cukuru, sāli, pārlej ar etiķi un visu kārtīgi samaisa.

Kārtīgi samaisa un liek ledusskapī uz 12-14 stundām.

Pēc 12 stundām gurķi ir diezgan daudz izdalījuši šķidrumu.

Pēc ledusskapja atkal kārtīgi samaisiet un salātus kārtojiet iepriekš sterilizētās burkās. Mēs to saliekam pēc iespējas ciešāk, un virsū pārlejam dārzeņu sulu.

Tad visu kārtīgi aizvāko ar sterilizētiem vākiem.

Šos salātus varat uzglabāt pagrabā vai ledusskapī. Ja esiet pagatavojusi burciņas tuvāk rudenim, tad varat tās uzglabāt uz balkona.

Kraukšķīgi, garšīgi un ļoti aromātiski! Man patīk šī recepte, jo nav sterilizācijas, izņem burciņu un salāti izdodas tik svaigi, it kā vakar būtu salasīti gurķi, ziemā pie kartupeļiem un gaļas ir vienkārši super!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!