Receptes
Biezpiena sacepums ar āboliem
Biezpiena sacepums, kuru varam saukt arī par biezpiena siera kūku ar āboliem, ir pagatavojams ļoti vienkārši. Kad skatāmies uz šo desertu, kas glīti gozējas uz šķīvja, tā vien gribās uzvārīt aromātisku tēju un izbaudīt katru kumosu. Šis klasiskais deserts vienmēr būs cieņā. Āboli un biezpiens ir tik harmonisks savienojums, ka tam nav nepieciešams pievienot nekādas citas sastāvdaļas. Šis vērtīgais deserts garšos arī bērniem! Divas veselīgas sastāvdaļas, apvienotas vienā desertā.
SASTĀVDAĻAS:
- biezpiens – 500 g
- āboli – 3 gab.
- olas – 4 gab.
- milti – 6 ēdamkarotes
- skābais krējums – 1 glāze
- cukurs – 5 ēdamkarotes
- sviests – 100 g
- kanēlis – 1 ēdamkarote
- vaniļas cukurs – pēc garšas
- sāls - šķipsniņa
PAGATAVOŠANA:
- Uz karstas pannas izkausēt sviestu, maisot pievienot 2 ēdamkarotes cukura un kanēli.
- Noskalot un nomizot ābolus, sagriezt šķēlītēs vai kubiņos, likt uz pannas un kopā ar sviest – cukura masu apcept, līdz tie kļūst zeltaini.
- Biezpienu ar mikseri saputot kopā ar olām, 3 ēdamkarotēm cukura un vaniļas cukuru. Tad pievienot skābo krējumu, šķipsniņu sāls, miltus un visu rūpīgi samaisīt.
- Cepamo formu iesmērēt ar sviestu, likt tajā ābolus, pa virsu – biezpiena masu. Var izrotāt ar ābola šķēlītēm.
- Sacepumu cept vienu stundu 200 grādu temperatūrā.
- Padalieties ar šo recepti, lai pārliecinātu savus draugus, ka apetīti rosinošs deserts ir pavisam viegli pagatavojams un ļoti garšīgs!
LAI LABI GARŠO!