Pekanriekstu maizītes

Pekanriekstu maizītes

SASTĀVDAĻAS:

  • 6 bezrauga kārtainās mīklas plāksnes
  • 150 g pekanriekstu + pekanrieksti maizīšu apbēršanai pēc cepšanas
  • 50 g muscovado cukura
  • 50 g sviesta
  • 3 tējk. kanēļa
  • 3 ēd.k. kļavu sīrupa maizīšu pildījumam + krietni vairāk sīrupa maizīšu apliešanai pēc cepšanas
  • ola maizīšu apsmērēšanai pirms cepšanas

PAGATAVOŠANA:

1. Vispirms pagatavo pildījumu - virtuves kombainā liek sviestu, riekstus, kanēli, cukuru, pievieno 3 ēd. k. kļavu sīrupa un samaļ biezā masā.

2. Uz galda izklāj atkausētas kārtainās mīklas plāksnes un ar nazi iegriež līnijas garākajās mīklas malās (kā tieši to izdarīt var saprast aplūkojot fotogrāfijas zem receptes 👇🏻 vai ŠEIT videoreceptē).

3. Pildījumu sadala 6 daļās, pa krietnai ēdamkarotei liek katra mīklas taisnstūra viducī un izlīdzina.

4. Vispirms pāri pildījumam pārloka vienu no īsajām malām, pēcāk loka pārmaiņus no vienas un otras puses pa mīklas strēmelei veidojot tādu kā bizīti.

5. Kad visas maizītes salocītas, tās bagātīgi pārziež ar sakultu olu, liek 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25 - 35 min.

6. Gatavās maizītes izņem no cepeškrāsns, katru bagātīgi aplej ar kļavu sīrupu (ja jums šķiet, ka uzliets par daudz, tad uzlejiet vēl vismaz 1 vai 2 ēd. k.), tad pārber ar sīki sakapātiem riekstiem.

AVOTS: naskoties.com

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!